blog

DVD tipy: Romantika v Benátkach a dráma všade inde :-)

štvrtok 23. júna 2011 00:01
Št 23.06. 2011 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Michel Gondry – Zelený sršeň

    Britt Reid (Seth Rogen) žije život, ktorý by sa dal prirovnať k istému Charliemu S. – cez deň sa pofľakuje a v noci vymetá bary. Ako už tušíte, všetko sa zmení. Britt nájde prácu, ktorá je celkom cool – akčný hrdina bojujúci so zločinom. Svoje sily spojí s vynálezcom a majstrom bojového umenia menom Kato a s výpomocou jeho pôvabnej asistentky (Cameron Diaz) bude bojovať. Samozrejme, proti zločinu, ktorého predstavuje charizmatický Christoph Waltz. (Viac info)

  • Greg Berlanti – Pod jednou střechou

    Čo má spoločné Holly (Katherine Heigl) – podnikavá majiteľka luxusného obchodu s potravinami a Messer (Josh Duhamel) – nádejný režisér športových prenosov v televízií? Zdá sa, že nič. Teda, začínajú mať ku sebe nechuť. Ale predsalen je tu niečo, čo ich spája – láska ku dievčatku Sophie, pre ktoré sa stanú tým jediným, čo na svete má. Ich spory musia stranou, treba nájsť spôsob, ako žiť v spoločnej domácnosti. Túto nežnú romantickú komédiu režíroval Greg Berlanti (Klub zlomených sŕdc). (Viac info)

  • Florian Henckel von Donnersmarck – Cizinec

    Ako to vyzerá, keď sa stretnú dve herecké hviezdy – blíženci? Uhladený Američan Frank (Johnny Depp) na dovolenke v talianskych Benátkach stretáva neskutočne krásnu Elise (Angelina Jolie), ženu s veľkým tajomstvom. Ich romantický flirt sa ale skoro premení v nebezpečnú hru plnú intríg a lží, kvôli ktorej im je v pätách Interpol, talianska polícia i ruskí zabijaci. Akčný thriller je plný napätia a záhady. (Viac info)

  • Henry Selick – Koralína a svet za tajnými dverami

    Vizionársky režisér Ukradnutých Vianoc Tima Burtona uvádza veľkolepé filmové dobrodružstvo vytvorené pomocou fázovej animácie, ktoré vzniklo na motívy populárnej knihy Neila Gaimana. Koralína Jonesová sa znudene potĺka od ničoho k ničomu, dokým neobjaví tajné dvere, za ktorými sa odohráva niečo výnimočné. Tento zdanlivo dokonalý svet začne hroziť nebezpečenstvom a jej noví rodičia sa ju snažia polapiť navždy. Dievča musí využiť všetok svoj dôvtip, rozhodnosť a odvahu, aby z nebezpečného sveta unikla a zachránila svoju skutočnú rodinu. (Viac info)

  • Géla Babluani – 13

    Film 13 prináša príbeh mladého robotníka, ktorý ukradol obálku, čo v sebe skrýva návod na zázračné zbohatnutie. Zrazu sme v spoločnosti tajných hráčov, ktorý hrajú podivnú hru, kde sa dá veľa vyhrať, ale ešte viac stratiť. Obsadenie je opäť sľubné – akčné duo, ktoré by mohlo testosterón rozdávať vedrami – Jason StathamMickey Rourke. (Viac info)

  • Jonathan Liebesman – Světová invaze

    Akčných sci-fi, v ktorých ľudstvo bojuje proti zlým útočníkom, ktorí chcú obsadiť Zem, nikdy nie je dosť. No, možnože je, ale tento film si práve pre svoju akčnú stránku zaslúži pozornosť. Veľkú rolu hrá i obsadenie – sympatický Aaron Eckhart ako rotný námornej pechoty v sprievode krásnej rebelky Michelle Rodriguez rozhodne majú čo ponúknuť. (Viac info)