blog

Román Izba je horúcim kandidátom na prestížnu Orange Price for Fiction

utorok 7. júna 2011 01:06
Ut 7.06. 2011 01:06

Podľa britského periodika Bookseller, ktoré sa venuje dianiu v knižnom priemysle, je román Izba kanadskej spisovateľky írskeho plôvodu  Emmy Donoghuovej horúcim kandidátom na výhru asi najznámejšieho ocenenia, aké môže získať výlučne ženská autorka – Orange Price for Fiction (Cena Orange za beletriu). Bookseller sa odvoláva na stívkovú kanceláriu William Hill, ktorá včera zverejnila svoje kurzy.

Z nich vyplýva, že na víťazstvo bestselleru Izba, ktorý v Británii už niekoľko týždňov atakuje popredné priečky predajnosti je 2/1, pričom najbližším súperom je román Memory of Love (Spomienka na lásku) s kurzom 3/1. Všetky ďalšie nominované knihy majú kurz na úrovni 5/1 a vyššej. Cena je udeľovaná každý rok ženskej autorke za román napísaný v angličtine. Víťazka dostane okrem sošky, známej ako Bessie, aj šek na 30 tisíc libier. Kto to bude tento rok sa dozvieme budúcu stredu t.j. 15.6.2011.

Veľmi nás teší, že práve román Izba sa teší toľkej pozornosti, keďže práve táto kniha sa stala stotisícim titulom v našej databáze a jej kúpou spoločne prispievame sumou 4 EUR na konto Dobrého anjela! Vy tak získate vynikajúci román a choré detičky ďalšiu dávku pomoci, ktorú tak veľmi potrebujú. Aj v ich mene vám ďakujeme!

Zaujímavé linky:

O izbe, ktorá je väzením, domovom a celým svetom – recenzia románu Izba

Kúpte si knihu a stanete sa Dobrým anjelom – viac informácií o tejto akcii

Fanúšikovia fantasy a sci-fi si nechávajú chirurgicky upraviť uši, aby sa podobali svojim hrdinom

Amazon pripravuje podporu formátu EPUB na čítačkách Kindle

Stephenie Meyerová si chce oddýchnuť od upírov. Vrhne sa na fantasy a morské panny.