blog

DVD tipy: Netradičný výber… :-)

streda 19. októbra 2011 00:01
St 19.10. 2011 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • David Yates – Harry Potter a Dary Smrti 2 – 2 DVD

    Každého fanúšika Harryho Pottera trochu potešilo a trochu zarmútilo, že táto sága dospela ku svojmu koncu. Dlhé roky na týchto knihách a filmoch vyrastali milióny detí a, čo je zaujímavé, príbehy o malom čarodejníkovi, z ktorého vyrástol muž, si zamilovali všetky vekové kategórie. Harry to ľahké rozhodne nemal, a pred najťažšou skúškou stojí teraz, tesne pred samotným záverom. Teraz sa musí postaviť lordovi Voldemortovi a obrániť Rokfort aj celý čarodejnícky svet. A potom sa príbeh uzavrie. Otázka je, kto prežije.(Viac info)

  • Jiří Chlumský – Nedodržaný sľub

    Dráma skutočného osudu slovenského Žida Martina Friedmanna za druhej svetovej vojny. Talentovaný futbalista z rozvetvenej rodiny si spočiatku neuvedomuje blížiace sa nacistické nebezpečenstvo a dobrovoľne sa vydáva do pracovného tábora v Seredi, kde mu kamarát Fred zariadil miesto vo futbalovom tíme. Ďalšia cesta zavedie Martina tiež do pľúcneho sanatória, do kláštora i k partizánom, svoje židovstvo na mnohých z týchto miest musí zapierať. Snímka predkladá príbeh mladého muža, ktorý unikol smrti nie vďaky svojmu hrdinstvu, ale vďaka šťastiu a futbalovému talentu. Epizodická štruktúra filmu zachycuje všetky významné medzníky Martinovho vojenského obdobia a sústredí sa hlavne na jeho túžbu po prežití. (Viac info)

  • František Čáp – Babička

    Teraz je čas pripomenúť si film z roku 1940. Áno, aj vtedy sa točili snímky, ktoré sú hodné povšimnutia. Kto by nepoznal Boženu Němcovú a jej legendárnu Babičku? Toto legendárne knižné dielo rozoberajú českí študenti podobne ako tí naši rozoberajú tvorbu Hviezdoslava. Filmová adaptácia románu o prostej dedinskej žene, ktorá nezabudnuteľne vkročí do života rodiny svojej dcéry aj ľudí z okolia vďaka svojej charizme, vás navráti do čias detstva, prípadne odtrhne od každodenných starostí. (Viac info)

  • Teletubbies: To najlepšie z Teletubbies

    Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa a Po – mnohím (nielen deťom) sa pri týchto menách vybaví známa úvodná znelka atypického seriálu pre tých najmenších. Užite si s nimi zábavu a oslavu na tomto špeciálnom výročnom DVD. Dvojdisková edícia obsahuje najlepšie momenty seriálu, podľa toho, ako ich zvolili čitatelia časopisu Mother and Baby (Matka a Dieťatko). (Viac info)

  • Ján Roháč – Traja chrobáci

    Opäť čas na pár spomienok z detstva. Pamätáte si troch chrobákov? Traja mímovia (Bolek Polívka, Jiří Dvořák, Ctibor Turba) predstavujúci chrobákov v reálnom svete ľudského obydlia, úmerne obrovského k ich chrobačím rozmerom, prežívajú dobrodružstvá neobyčajného poznávania bežných vecí okolo nás. A že to je veľká sranda si hovoriť asi dvakrát nemusíme. (Viac info)

  • 28 partnerských tancov s predvedením krokov

    Na záver prichádza niečo, čo ocenia najmä dámy. Aj keď, ktovie? Jednoducho, prichádza tanečné DVD. Nájdete na ňom návod na množstvo tancov. Sú rozdelené na historické (bourreé, polonéza, menuet), moderné (waltz, slowfox, foxtrott, jive, hustle, mambo/salsa, chchch, samba, milonga, europeanargentine tango) a folkové (čardáše/slovenky, váľaný/dupák, krútená, schottischer, boarischer, polka, walzer, landler, sevillana, hornpipe, transko oro, hassapiko). (Viac info)