blog

DVD tipy: Tie najhorúcejšie novinky

streda 12. októbra 2011 00:02
St 12.10. 2011 00:02

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • X-Men Origins: Wolverine + První třída – 2 DVD

    Superstar Hugh Jackman znovu prichádza v úlohe Wolverina — a s ním pomsta! Vzrušujúci akčný thriller sa zameriava na tajomný pôvod Logana alias Wolverina. Odkrýva jeho impozantnú minulosť plnú romantiky i násilia, jeho komplikovaný vzťah s Victorom Creedom/Sabretoothom a zlovestný program Zbraň X, ktorý rozpútava jeho prvotnú zúrivosť. Wolverine sa stretne aj s legendárnymi mutantmi Deadpoolom a Gambitom. Ale to nie je všetko. Potom prichádza druhý film, majstrovské dielo komiksovo filmového umenia – X-Men Prvá trieda. Film o tom, ako to všetko začalo, ako vznikol fenomén Profesora X a Magneta. (Viac info)

  • Keith Bearden – Seznamte se, Monica Velour

    Kim Cattrall, známa zo Sexu v meste, sa predstavuje ako Monica Velour, padlá pornohviezda z 80-tych rokov. Jej najväčším fanúšikom je sedemnásťročný Tobe Hulbert, panic a podivín so záľubou v starých filmoch a vášňou pre jazz 30-tych rokov. Ten jedného dňa štartuje pojazdnú predajňu rýchleho občerstvenia a poháňaný zúriacimi hormónmi sa vydáva na cestu za objektívom svojej túžby: Monicou. Jej život sa ale zatiaľ ocitol v troskách. Pomôže jej odhodlaný Tobe? (Viac info)

  • Patricia Janečková

    V decembri 2010 sa s rekordným počtom diváckych hlasov stala absolútnou víťazkou československej talentovej show Talentmania, v ktorej si získala obrovskú priazeň a uznanie na Slovensku i v Čechách. Spieva od svojich štyroch rokov a je bezpochyby výnimočným zjavom na súčasnej hudobnej scéne. Odborná hudobná verejnosť vyzdvihuje predovšetkým jej nesmiernu hudobnú vyzretosť, intonačnú čistotu a kultivovanosť hlasu a aj preto sa bezprostredne po súťaži stala jednou z najvyhľadávanejších mladých operných speváčok v Čechách i na Slovensku. Agentúra BELLEVOICE PRODUCTION v spolupráci s agentúrou Viva Musica! prináša debutový album najmladšej československej opernej divy Patricie Janečkovej, ktorý vychádza v exkluzívnom dvojdiskovom balení. (Viac info)

  • Kenneth Branagh – Thor

    Svet má veľa hrdinov, ale len jeden z nich je boh! Je arogantný a príťažlivý. Lenže za svoje správanie je vypovedaný z rodného Asgardu na Zem a, navyše, stráca svoje zázračné schopnosti. Aby si ich vydobil naspäť, musí sa postaviť invazívnym jednotkám, ktoré ho majú zničiť. Možno zistí, v čom spočíva skutočné hrdinstvo. A možno nájde lásku. A možno sa pridá ku skupine zvanej SHIELD. (Viac info)

  • Václav Havel – Odcházení

    Príbeh filmu Odcházení je príbehom zlomového bodu v ľudskom živote. Dr. Vilém Rieger dlhé roky zastával funkciu kancelára, nedávno však o ňu prišiel a zrejme sa s tým nevie vnútorne vyrovnať. I keď sa snaží nedať to najavo, v podstate sa mu zrútil svet. Musí sa vysťahovať z vládnej vily, ktorá sa už za tie roky stala jeho domovom. Musí sa tiež zúčastniť nedôstojnej procedúry oddeľovania erárnych vecí od vecí súkromných. Zároveň, a hlavne, musí prežiť rozklad svojho okolia, svojho „dvora“ a uvedomiť si, ako málo ho vlastne poznal. Vo filme nejde len o odchádzanie jedného politika z funkcie, ale obecnejšie o sám fenomén zmeny: každú sekundu niečo prichádza a niečo nenávratne odchádza, nevieme, odkiaľ sa všetko vynára a ešte menej vieme, kam sa to ponára. V podstate ide o klasickú tému drámy, ktorou je koniec. Koniec človeka, epochy, nejakého spoločenstva, lásky. A to pod taktovkou Václava Havla. (Viac info)

  • Francis Lawrence – Voda pro slony

    Držitelia OSCARA® Reese Witherspoon a Christoph Waltz sa spoločne s Robertom Pattinsonom (Twilight sága) predstavujú vo výpravnom príbehu o zakázanej láske, ktorý bol natočený na motívy slávneho bestselleru Sary Gruen. Napriek všetkým protivenstvám sa študent veterinárneho lekárstva zoznamuje s krásnou cirkusovou umelkyňou a zamiluje sa do nej. Tajná romanca ale vyvoláva hnev jej náladového násilníckeho manžela. (Viac info)