blog

DVD tipy: Ako to vyzerá, keď knihy a sny ožívajú vo svete filmu

štvrtok 3. novembra 2011 01:01
Št 3.11. 2011 01:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • F. A. Brabec – V peřině (2D + 3D)

    Prvý český 3D film alias muzikálová rozprávka v sebe skrýva magický svet dobrých i zlých snov, ktorý sa ukrýva priamo v našich perinách. Na malebnom námestí stoja proti sebe dva domy. V jednom sa nachádza čistiareň peria, v druhom má kabinet pani Hilda – vykladačka snov. Medzi nimi vládne nepriateľstvo na život a na smrť. Deduško z čistiarne nedávno objavil skrytý svet snov v perinách a vie z nich zlé sny odfiltrovať. Vykladačka snov je vďaka tomu bez práce. Všetkým v okolí sa zdajú samé pekné sny a s tými sa pre radu nechodí. A keby sa niečo škaredého do spania predsa predralo, stačí si dať perinu vyčistiť. Zlé sny skončia zamknuté v pivnici pod čistiarňou. Ale jedného dňa dedko záhadne zmizne. (Viac info)

  • David Slade – Twillight sága – Kolekce

    Bella bola vždy trochu iná. Keď sa jej mama znovu vydala, rozhodla sa zblížiť sa s otcom a nasťahovala sa k nemu do malého upršaného mestečka Forks, bez toho, aby čakala, že sa jej život zmení. Na prvej hodine v novej škole si k nej prisadne tajomný a očarujúco krásny Edward Cullen, chalan, ktorý je iný ako všetci, ktorých doteraz stretla. V škole sa o ňom šuškajú zvláštne veci, rovnako ako o všetkých jeho súrodencoch, s ktorými vždy sedáva osamotený pri jednom stole v školskej jedálni. Aj napriek varovaniam kamarátov Bellu Edward neovládateľne priťahuje a sníva o ňom. Postupne začne mať podozrenie, že Edward nie je úplne obyčajný chalan. A aj keď verné fanynky už vedia, čo sa stane (nielen v prvom filme, ale aj v dvoch pokračovaniach), určite budú chcieť tento knižno filmový príbeh prežiť znovu a znovu. A možno si tak spríjemniť čakanie na posledný dvojdiel. (Viac info)

  • Eric Valette – Nebezpečná kořist

    Tento nový film nepatrí medzi notoricky známe, no napriek tomu ponúka lákavú zápletku. Bankový lupič utečie z väzenia. Neurobí tak však len kvôli slobode, ako by sa mohlo zdať. Jeho zámer je iný – chce sa pokúsiť vypátrať bývalého spoluväzňa. Ten je sériovým vrahom, ktorý sa na „kamaráta“ snaží zvaliť vinu z niekoľkých vrážd. A zdá sa, že polícia jeho tvrdeniam verí. Náš bankový lupič tak čoskoro (a nechcene) zmení štatút na verejného nepriateľa číslo jedna. V tomto boji sa ale stierajú všetky hranice a pokiaľ všetky tri znepriatelené strany zájdu najďalej ako môžu, kto z nich nakoniec bude lovec a kto korisť? Užite si tento francúzsky film! (Viac info)

  • Peter Weir – Útěk ze Sibiře

    Príbeh tohto filmu je založený na pamätiach Slawomira Rawicza popisujúcich jeho útek zo sibírskeho gulagu. Spolu s tisícimi ďalšími väzňami podstúpil Rawicz krutý trojmesačný transport do pracovného tábora na Sibíri. Tu sa ale ich cesta len začala. Podarilo sa im totiž utiecť. Ale čo ďalej? Utečenci sa vymania zo zovretia neľútostnej sibírskej zimy, prejdú oblasťou jazera Bajkal a prekročia Transsibírsku magistrálu. Myslíte si, že to je všetko? Nie. Pred sebou majú ešte mnohom krutejšie skúšky ľudskej odolnosti a vôle – púšť Gobi, Himálaje a Tibet. Kniha The Long Walk/Dlhá cesta, ktorá tieto udalosti popisuje a stala sa námetom filmu, zožala neuveriteľnú slávu a bola preložená do 25 jazykov. Prežite tento zážitok v pútavom filme.(Viac info)

  • Super hvězdy Looney Tunes

    Mif mif, vrrrr! Hovorí vám to niečo? Tak vždy uniká Uličník. Než by ste túto vetu dočítali do konca, Uličník by vám vyšklbol DVD z ruky a vrazil vám do nej sršiacu nálož dynamitu – mnohokrát! To vždy robil Willymu E. Kojotovi, ktorí ho chcel polapiť a akosi sa mu to ani jeden jediný krát nepodarilo. A že sa snažil! Svedčia o tom rozličné vynálezy zahrňujúce raketové skateboardy, špiónsku výbavu, neviditeľnú farbu, odsávačky alebo dokonca blesky. A stále nič. Lenže zábava je to nekonečná, aspoň pre nás. Nech začne naháňačka! (Viac info)

  • Ulu Grosbard – Na svobodě

    Po rokoch za mrežami je Max Dembo na slobode. Dúfa, že to bude znamenať nový život, prácu, miesto, ktorému by mohol hovoriť domov, a možno dokonca i dievča. Realita je niekedy krutá – Max nenávratne mieri ku katastrofe. Dustin Hoffman hrá Maxa – čerstvo prepusteného väzňa, ktorý sa stáva obeťou ľahostajného trestného systému a vlastných sebadeštruktívnych sklonov. Pred natáčaním i behom nej sa Hoffman radil s Edwardom Bunkerom, bývalým väzňom, ktorého kniha No Beast So Fierce film inšpirovala. Výsledok je mimoriadne realistický a prináša vynikajúce herecké výkony ako Dustina Hoffmana, tak zvyšku hereckého obsadenia. Film je jednoducho starý, čo stojí za to. (Viac info)