blog

DVD tipy: Láska, nádej, priateľstvo, rodina – krása života

streda 16. novembra 2011 01:00
St 16.11. 2011 01:00

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Autá 2.

    Hviezda automobilových závodov Blesk McQueen a jeho jedinečný kamarát odťahový voz Mater spolu zažijú neuveriteľné disneyovské dobrodružstvo, tentokrát v nových kulisách. Obaja priatelia totiž vyrazia do zahraničia, aby sa mohli zúčastniť prvého celosvetového závodu Grand Prix, v ktorom dokáže zvíťaziť len to najrýchlejšie auto na svete. Cesta na závodný okruh ale povedie cez medzinárodnú špionážnu aféru týkajúcu sa ropy a obnoviteľných zdrojov. Mater ako typický malomeštiak vyrazí do veľkého sveta a svojím správaním všetko pokazí. Podarí sa mu napraviť svoje chyby a zachrániť priateľov? Príbeh je pokračovaním úspešného filmu, tentokrát viac určený pre mladších divákov. (Viac info)

  • Richard Kelly – The Box

    Čo keby vám niekto dal krabičku s tlačítkom, po stlačení ktorého získate milión dolárov, ale súčasne by pripravila o život niekoho, koho nepoznáte? Urobili by ste to? Píše sa rok 1976, Norma je učiteľka na súkromnej škole a jej manžel Arthur je technikom v NASA. Žijú bežným životom na predmestí i so svojím malým synom. Pri dverách sa objaví tajomný muž so silne znetvorenou tvárou a ponúkne im spomínanú krabičku. Majú 24 hodín, aby sa rozhodli. Okrem toho, že sú nútení čeliť morálnej dileme, zistia, že následky ich rozhodnutí sú úplne mimo ich kontrolu a týkajú sa omnoho zásadnejších vecí než len ich vlastného šťastia a osudu. (Viac info)

  • Chris Weitz – Za lepší život

    Bolestný príbeh niekoľko generácií o otcovskej láske a všetkom, čo je rodič ochotný obetovať pre lepší život svojho potomka. Po vstupe na územie Spojených štátov, začína Carlos Galindo snívať o lepšom živote pre svoju ženu a svojho syna Luisa. Ale keď ho žena opustí, pretože má pocit, že jej muž nie je schopný poskytnúť to, po čom ona túži, stane sa jeho jediným cieľom práve syn. Po rokoch usilovnej práce a snahy stať sa vzorom Luisovi, Carlos pociťuje, ako sa s dospievajúcim Luisom jeden druhému vzďaľujú. Carlos nakoniec vezme ich osudy do vlastných rúk a na svoje podnikanie v záhradníctve si požičia istú sumu peňazí. Po nečakanom zvrate udalostí, je všetko čo Carlos vytvoril nenávratne preč. Potom sa ale stane niečo nečakané – situáciu vezme do vlastných rúk Luis. Podarí sa mu nasmerovať veci na správnu cestu? (Viac info)

  • Modrý slon

    Opäť tu máme animovaný príbeh, ktorý v sebe tiež ukrýva názov článku. Mladý modrý slon je na svojej ceste k dospelosti rozhodne nedláždenej zlatom. Získava dôležité lekcie o priateľstve, odvahe a, samozrejme, láske. Prežíva mimoriadne dobrodružstvá ale i kruté lekcie života. Slony a ľudia nehovoria rovnakou rečou, ale snažia sa navzájom si porozumieť. Každý si odžije svoju bolesť a naučí sa, že bojovať je zlé. Ale niekedy je potreba brániť svoju rodinu, zem a slobodu. Deti si túto animovanú rozprávku dozaista obľúbia. (Viac info)

  • John Hillcoat – Cesta

    Znovu budeme cestovať. Prichádza veľmi očakávaná adaptácia románu, ktorý sa stal best-sellerom a získal Pulitzerovu cenuCesta. Viggo Mortensen sa vo výpravnom post-apokalyptickom príbehu predstaví ako otec, ktorý prežil spolu so svojím synom. Putujú pustou Amerikou, ktorá bola zničená záhadnou katastrofou. Majstrovské dobrodružstvo Cesta smelo predstavuje budúcnosť, v ktorej je človek schopný toho najhoršieho i najlepšieho, budúcnosť v ktorej sú otec a syn posilnení láskou. (Viac info)

  • Martin Kratochvíl – Expedice Grand Canyon

    Záverom prichádza dokument, ktorý na prvý pohľad s našou tematikou nekorešponduje. Opak je však pravdou. Dokument z ojedinelého zjazdu rieky Colorado v celej dĺžke Veľkého kaňonu predstavuje obrazovo úchvatnú scenériu kaňonu. Plavba je podporená zasväteným výkladom o geologickom „kalendári zemegule“ i o vývoji v jednotlivých geologických obdobiach. Športovo náročný zjazd rieky s množstvom ťažkých úsekov je preklenutý pestrou históriou indiánskych obyvateľov priľahlých rezervácií s ich neradostným osudom. Film popisuje faunu aj flóru kaňonu a podáva prehľad o objavení a prvom splave tohto nádherného divu sveta. (Viac info)