blog

DVD tipy: Nastáva čas kúzelných príbehov

streda 9. novembra 2011 01:05
St 9.11. 2011 01:05

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Stanley Donen – Zpívání v dešti – Filmové klenoty

    Po dlhom čase sa touto deluxe edíciou vracia film, ktorý možno pokojne nazvať legendou. Tento kultový filmársky počin z päťdesiatych rokov dodnes oslovuje filmových tvorcov, znalcov filmového umenia ale aj divákov po celom svete. Odkazy naň nájdeme v mnohých iných snímkach. A príbeh? Nemé filmy sú na ústupe a nahradzujú ich filmy s hovoreným slovom. Práve v tomto období premien sa pohybujú hlavní postavy: profesionálny tanečník, jeho kamarát, potenciálna láska a hašterivá spoluúčinkujúca. Presvedčia vás, že vo filmoch sa spievalo už dávno pred tým, ako prišla Pomáda. Toto hudobné veľdielo samozrejme obsahuje aj príval bonusových materiálov ukazujúcich napríklad dedičstvo producenta a skladateľa piesní Arthura Freeda. (Viac info)

  • Transformers – Kolekce 1 – 3

    Kolekcia, ktorú netreba predstavovať, je konečne tu! Všetky tri filmy o robotoch pekne pohromade. Chlapci po celom svete sa dlhé roky hrávali s hračkami transformerov, robotov, ktorí sa vedeli prestavať na autá a naopak. Medzi týmito chlapcami boli aj Michael Bay a Steven Spielberg, ktoré po rokoch opäť prebudili svoje detské ja a legendárne hračky oživili na filmovom plátne. Niektorí hovoria, že trojica filmov nie je nič iné ako skupinka prvoplánových akčných thrillerov bez hlbšej pointy. Ale chlapci ocenia veľkolepé bitky, pri ktorých sa často rúcajú celé mrakodrapy, vybuchujú tanky a mlátia sa obrovské roboty v sprievode špičkových špeciálnych efektov a dramatickej hudby. A netreba zabúdať, že v každom chlapovi sa skrýva malý chlapec :-). (Viac info)

  • Vánoční kolekce – 4 DVD

    Čas Vianoc sa blíži a tak postupne začínajú všetky reklamné kampane s touto tematikou a rovnako aj špeciálne ponuky a nákupná horúčka (s prímesou stresu). Našťastie máme antistresový týždeň a tiež niečo špeciálne príjemné – nasledovné tri kolekcie plné zaujímavých filmov vo výhodnom balení. Táto kolekcia je orientovaná na drámy. Štyri slávne príbehy, ktoré rozhodne musíte vidieť. Jednak je to notoricky známy Forrest Gump, ktorý uteká životom. Potom je to pomerne mladý film Núdzový východ s Leonardom DiCapriom a Kate Winslet (áno, staré známe duo) o hľadaní šťastia. Ďalej tu máme prekvapivú Americkú krásu, ktorá získala mnohé ocenenia a pozornosť divákov. A na záver Čistú dušu o životnom boji so schizofréniou v podaní Russella Crowea. (Viac info)

  • Vánoční kolekce – 4 DVD

    Druhá kolekcia obsahuje romantické drámy. Na prvom mieste stojí film Madisonské mosty o tom, že nikdy nie je neskoro zažiť dobrodružstvo – presvedčí vás o tom Meryl Streep a Clint Eastwood. Ďalším filmom je Hudbu zložil, slová napísal s príťažlivým lámačom ženských sŕdc Hughom Grantom. Noci v Rodanthe sú filmom natočeným podľa bestselleru Nicholasa Sparksa (tipnite si, aké ďalšie filmy pochádzajú z jeho pera – pre viac info kliknite na odkaz). Na koniec prichádza opäť Hugh Grant, tento raz spolu so Sandrou Bullock – bude to Láska s výstrahou. (Viac info)

  • Vánoční kolekce – 4 DVD

    Tretia kolekcia obsahuje romantické komédie. Ashton Kutcher a Amanda Peet ako dva protiklady zistia, že to, čo hľadajú bolo naozaj blízko – Niečo ako láska. Pretty Woman – legenda medzi romantickými filmami v tejto kolekcii nemohla chýbať. Potom prichádzajú Meg Ryan a Andy Garcia, ktorí spolu prekonávajú problém alkoholizmu vo filme Keď muž miluje ženu. Na koniec prichádza Návrh, romantická komédia o tom, ako odporná šéfka môže byť vnútri milá citlivá baba a že veci sú občas iné, než sa zdajú. (Viac info)

  • Harry Potter 1 – 7 – Darčekové balenie

    Na záver prichádza azda najkúzelnejšia kolekcia zo všetkých. Dlhé roky svet zaplavovali nové napínavé príbehy mladého čarodejníka, teraz je tomu koniec. Ale to nie je dôvod na smútok, práve naopak – celá kolekcia o Harrym Potterovi prichádza pekne pohromade v tejto špeciálnej edícií. Na 16 DVD sa nachádza všetkých osem filmov zobrazujúcich súboj dobra proti zlu, silu priateľstva, lásky ale aj moc nenávisti a zničujúcu túžbu po neobmedzenej sile. Spolu s hromadou bonusových materiálov. A keďže edícia je naozaj špeciálna, nájdete tu aj album s fotkami zo všetkých rokov natáčania. (Viac info)