blog

DVD tipy: Legendy na dosah ruky

streda 21. decembra 2011 10:16
St 21.12. 2011 10:16

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Pavol Barabáš – Kolekcia Grand Prix

    22 DVD, 52 filmov, 7 kontinentov. To všetko sa skrýva v tejto kolekcii. Keď by sme si to chceli stručne zhrnúť, tak to jednoducho nepôjde – ďaleko by to prekročilo rozsah tohto článku. Takže musíme byť veľmi veľmi struční. Existujú dve slová, ktoré dokonale vystihnú kombináciu kvality, zážitkov, úchvatných momentov a dychberúcich záberov obsiahnutých v tomto malom skvoste. Hovorím o mene a priezvisku, ktoré sa dá pokojne zaradiť do zoznamu najdôležitejších dokumentaristov sveta. Pavol Barabáš. Nechajte sa zlákať na výpravu ďaleko za hranice civilizácie, ale tiež sa pozrite na naše veľhory trochy iným pohľadom. Chcete vedieť viac? Tak vstúpte. 🙂 (Viac info)

  • Sergio Mimica-Gezzan – Pilíře Země – 1. – 4. diel

    Piliere Zeme. Opäť dve slová, ktoré sú pojmom. Prichádza 4 dielna DVD sága, ktorá vychádza z knižného bestselleru Kena Folletta. Že filmová tvorba nikdy nebude tak dobrá ako knižný predchodca? Možno. Ale určite sami uznáte, že tvorcovia tohto diela majú ku kvalitám knihy naozaj blízko. Zažite stredovek zblízka. Zažite vojny a intrigy na pozadí stavby veľkolepej katedrály. Jej dokončenie určite nebude možné bez lásky, ktorá dáva krídla a pomáha prekonať tie najväčšie prekážky. Ale ľahké to nebude. 400 minút vtiahne každého do neopakovateľnej atmosféry. A ak to niekomu nestačí, čo tak videodenník samotného Kena Folletta? (Viac info)

  • Hrdinovia románov Karla Maya (16 DVD)

    Ďalšia legenda sa vracia na scénu. Kto by nepoznal slávne príbehy nemeckého spisovateľa odkazujúce na rasovú toleranciu, ohnivú vodu, prérie, pušky a poklady? Unikátne zberateľské album obsahuje 16 DVD s klasickými filmami Karla Maya: Poklad na Striebornom jazere, Vinnetou, Pyramída boha slnka, Old Shatterhand, Medzi supmi, Petrolejový princ, Vinnetou – Červený genleman, Divokým Kurdistánom, Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti, Poklad Aztékov, Old Firehand, Vinnetou a miešanka Apanači, V ríši strieborného leva, Žut, Old Surehand a Vinnetou: Posledný výstrel. Lahôdka pre každého milovníka klasických westernov! (Viac info)

  • Spievankovo 2

    Spievanka a Zahrajko sú dve mená, ktoré dnes poznajú deti po celej krajine. A oni si pripravili nové pokračovanie úspešného DVD. Tentokrát Spievanka a Zahrajko zavedú deti zo škôlky na celý rok do Spievankova. Deti uvidia, ako sa krajina v Spievankove mení počas celého roka. Stretávajú tam rôzne zvieratká, s ktorými si spievajú a tancujú veselé pesničky. Na jar napríklad idú na gazdovský dvor, kde sa práve vyliahli kuriatka, v lete sa kúpu v jazere, na jeseň tancujú a spievajú v daždi a v zime stavajú snehuliaka. Spolu so Spievankou a Zahrajkom zažívajú rôzne dobrodružstvá, dozvedajú sa veľa nových vecí a hlavne im je stále veselo. Na DVD sa nachádza 15 piesní tematicky ladených k jednotlivým ročným obdobiam, pri ktorých si deti budú môcť spievať i tancovať. (Viac info)

  • Škola spoločenského tanca

    Osvojte si správne princípy a kroky spoločenských tancov od majstrov tohto fenoménu. Nemáte čas na tanečné kurzy a hanbíte sa za svoje “kroky”? Skúste získať istotu v pohodlí domova. Precvičte si kroky pohodlne pred obrazovkou. Získate istotu v základoch spoločenského tanca, ktorý vás možno natoľko pohltí, že ho budete chcieť rozvíjať ďalej. Keď už sa blížia tie sviatky a množstvo koláčov, najlepší spôsob udržať si štíhlu líniu je robiť nejakú príjemnú aktivitu. Skúste tanec! Čaká vás 60 minút štandardných a latinskoamerických tancov: waltz , valčík, tango, chacha, rumba, jive. Nájdete cenné informácie, triky ako zvládnuť základné kroky, techniku, pravidlá tancovania v páre a na parkete, ako zvládnuť hudbu a tiež ako vyzerať dobre. Tanečníci z Let’s dance a taneční majstri vás naučia správne princípy základov spoločenských tancov, jednoducho, naučia vás ako vyzerať na parkete ukážkovo. (Viac info)

  • Michael Sporn – Myšia rozprávka

    Čím by sme zakončili článok ak nie takým pojmom, akým je bezpochyby rozprávka? A nie hocijaká, táto bude vianočná. Čo znamenajú Vianoce? Koledy, jedlo, stretnutia s priateľmi alebo darčeky? Myšia rodinka Atwellovcov sa pripravuje na Vianoce. Mama myška varí, otec zdobí stromček a deti neposlúchajú… Ale niekde v diaľke čaká veľké dobrodružstvo, ktoré to zmení. Tak šťastné a veselé! (Viac info)