blog

DVD tipy: Keď sa dráma prelína s humorom

streda 18. januára 2012 01:28
St 18.01. 2012 01:28

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Alejandro González I?árritu – Biutiful – FilmX

    Javier Bardem sa nám predstavuje v dráme, ktorou otvoríme dnešný článok. Príbeh filmu ukazuje životnú cestu Uxbala, konfliktného bývalého narkomana, ktorý hľadá zmierenie so svojim otcom, láskou, duševnom, vinou a smrteľnosťou, to všetko v obklopení nebezpečným podsvetím modernej Barcelony. Jeho obživa stojí mimo zákon a pre svoje deti je ochotný podstúpiť akúkoľvek obetu. Má totiž rakovinu… Deťom chce odkázať nejaké posolstvo, zároveň sa konfrontuje s bývalým priateľom z detstva, ktorý je teraz policajt a tiež s exmanželkou, ktorá je maniodepresívna prostitútka. Náročný príbeh ale určite ponúkne svetlo na konci tunela. (Viac info)

  • David Gordon Green – Princ a Pruďas

    Tak teraz na ľahšiu nôtu. Okej, úprimne povedané, je to obrat o 180 stupňov. Ako sa žilo v stredoveku? Hm, to je teraz možno vedľajšie. My sa pozrieme do vyšších sfér. Konkrétnejšie, pozrieme sa na dvoch princov. Jeden je rytiersky ušľachtilý. A ten druhý? Večne zhulený. Ale čo osud nechcel – vydávajú sa spolu na výpravu v spoločnosti krásnej bojovníčky, aby oslobodili princeznú od zlého čarodeja. Ich púť bude stáť za to. Rovnako aj vynechané scény príliš citlivé pre kinosály. Bránice, pripravte sa! (Viac info)

  • Joe Wright – Hanna

    Teraz opäť do vážnejších vôd. Šestnásťročná Hanna je inteligentná, zvedavá a príťažlivá… je to cvičená vrahyňa. Väčšinu života strávila v arktickej divočine, kde ju jej otec (Eric Bana) zasvecoval do tajov bojových umení. Teraz mieri späť do civilizácie, ale na stope jej je bezcitná agentka C.I.A. (Cate Blanchett), ktorá sa snaží ju zničiť. Hanna sa postupne dozvedá o udalostiach, kvôli ktorým sa zmenila na stroj na zabíjanie. Musí bojovať o holé prežitie a, navyše, odstrániť človeka, ktorý má toto všetko na svedomí. (Viac info)

  • James Huth – Rychlejší než vlastní stín

    Dnes to máme tak trochu na striedačku. Už sme videli, ako sa dá zasmiať na stredoveku, teraz sa pozrime na humor na účet westernoviek. Možno ho poznáte, možno nie. V každom prípade, po tomto filme na neho len tak ľahko nezabudnete. Slávny komiksový hrdina Lucky Luke prichádza opäť pomôcť spravodlivosti na divokom západe. Dostal príkaz od prezidenta USA, aby kvôli stavbe železnice vyčistil mesto Daisy Town od zločincov. A to so sebou prinesie Calamity Jane, Jesseho Jamesa, či Billyho the Kida. Ale nezabúdajme, že Luke strieľa rýchlejšie než jeho tieň. (Viac info)

  • Daniel Alfredson, Niels Arden Oplev – Milénium – Kolekce 3 DVD

    Stieg Larsson momentálne kraľuje svetu detektíviek. David Fincher ako oceňovaný režisér – puntičkár to dobre vie, a tak sa chopil šance a skvelého príbehu. Jeho film teda na oplátku práve teraz kraľuje kinám (na blogu sme uviedli výnimočne recenziu). To všetko sú známe fakty. Nie každý ale vie, že nielen prvý diel, ale celá detektívna trilógia už boli sfilmované filmármi zo severu Európy. A keďže americké filmy vo všeobecnosti valcujú kiná po celom svete, ešte menej z nás je takých, ktorí tieto filmy aj videli. Niekto vraví, že sú horšie (teda zatiaľ len prvý diel), iný zas nedá na ne dopustiť. Nech je ako chce, nielen fanúšik to isto rád porovná.(Viac info)

  • Adrian Vitoria – Čas hrdinů

    Na záver neuvedieme komédiu, pozrieme sa na nezlomnú silu človeka. Nielen americký národ má právo na hrdosť na svojich vojakov. Tento film rozpráva skutočný príbeh jednej z najdôležitejších elitných jednotiek v histórii britských ozbrojených síl. Kvôli tajnému charakteru akcií nie je veľa tých, ktorí by o jej osudoch vedeli. A napriek tomu členovia jednotky riskovali životy, aby chránili svoju zem. Film Čas hrdinov sa nechal inšpirovať ich odvážnymi činmi. Pozrite si, ako vyzeralo 30. komando Iana Fleminga počas druhej svetovej vojny. Z jeho skúseností čerpajú britské špeciálne jednotky dodnes. Bonusom je populárny seriálovo filmový herec Sean Bean. (Viac info)