blog

DVD tipy: Za kvalitou starých ročníkov

streda 11. januára 2012 01:23
St 11.01. 2012 01:23

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Timothy Van Patten a kol. – Impérium: Mafie v Atlantic City – 5 DVD

    Pohodlne sa usaďte, výlet do minulosti začína. Na úvod nás čaká vyše 600 minút mafie! Od držiteľa ceny Emmy – spisovateľa Terenca Wintera – a výkonného producenta Martina Scorseseho. V roku 1920 sa zrodilo Impérium – Mafie v Atlantic City. Je predvečer vyhlásenia prohibície a miestny správca financií Enoch „Nucky“ Thompson (Steve Buscemi) premýšľa, ako by sa na tom dalo zbohatnúť. Nucky, ako jednoznačný boss Atlantic City, vedie dvojaký život – ako politik a pašerák. Napriek tomu, že prohibícia postaví alkohol mimo zákon, v Nuckyho svete otvorí veľmi výnosné možnosti pre zločincov a pašerákov liehovín, ktorí hľadajú spôsob, ako zaistiť „tekuté zlato“ pre smädný národ. V meste, ktoré je preslávené politickým zákulisím a krutými bojmi o moc, sa musí Nucky vyrovnať s neúnavným federálnym agentom, ambicióznym poskokom a prospechárskymi rivalmi – vrátane Arnolda Rothsteina, Lucky Luciana a Al Capona. Bonusový materiál na DVD potešia rovnako ako príbeh samotný. (Viac info)

  • Rychlá rota: 1. série

    Poznáme ich všetci. Vyrastali sme na nich. Chýbajú nám. Ale sú späť! Rýchla rota neberie a nikdy nebrala zločin na ľahkú váhu! Veď ako úvodná znelka vraví – Chip a Dale, zákon chránia… nanananana. Okrem týchto dvoch sympaťákov tu máme celú ich partu pekne pokope. Predstavia sa nám v prvej sérií príbehov plných boja s tými najnebezpečnejšími zločincami na svete. Nech už je to profesor Nula, včelie strašidlá alebo jamajské netopiere, všetci dostanú, čo si zaslúžia. (Viac info)

  • Leo McCarey – Zvony od sv. Marie

    Vtipný, dojemný a mimoriadne pôvabný film Zvony od sv. Márie nadväzuje na oscarového víťaza – film Farár u svätého Dominika (Oscar za najlepší film roku 1944). A, čuduj sa svet, vyrovnáva sa mu. Bing Crosby tu znovu vytvára svoju rolu kňaza, otca O´Malleyho, ktorý tentokrát dostane za úlohu posúdiť situáciu na finančne upadajúcej farnej škole. Veselý a írsky bezstarostný O´Malley sa ale čoskoro dostane do sporu s nezhovorčivo rozumnou sestrou predstavenou Benediktou (Ingrid Bergman), ktorej názory na spôsob výuky sú pomerne odlišné. Lenže školu ohrozuje niečo iné viac než ich roztomilý súboj– na pozemok má zálusk bohatý podnikateľ. (Viac info)

  • Batman – Rok jedna

    Keď Gotham City zúfalo potrebuje hrdinov, dvaja muži sa chopia spravodlivosti… Lenže na opačných stranách. Bruce Wayne sa po rokoch v zahraničí vracia domov a stáva sa bojovníkom proti zločinu, zároveň sa do Gothamu sťahuje rovnako čestný policajt, poručík James Gordon. Ten zisťuje, že tu bujnie všadeprítomná korupcia. Keď sa Bruce stane maskovaným pomstiteľom Batmanom, mesto exploduje! Okolo sa začnú zhlukovať mnohí gangstri, ale i jeho nová nemesis Catwoman. Batman, alebo ako to všetko začalo. Film vznikol podľa priekopníckeho príbehu Franka Millera a poteší každého fanúšika(starého aj nového…). (Viac info)

  • Stuart Rosenberg – Frajer Luke

    Jeho zločinom je neschopnosť prispôsobiť sa. Rozsudok: reťaze. Paul Newman v jednej zo svojich najobľúbenejších rol. Frajer Luke, samotár, ktorý sa nechce (alebo nemôže) skloniť pred svojvôľou panujúcou vo väzení. V spoločnosti vynikajúcich hercov ako George Kennedy a Jo Van Fleet predvádza Newman príbeh plný humoru i silných emócií. Zažite Ameriku 60-tych rokov s nimi. (Viac info)

  • Domácí sommelier

    Na záver oceníme starý ročník trochu ináč – chuťou. Vydanie prvého DVD edície Domáci sommelier sme si nemohli nechať ujsť! je určená všetkým, ktorí sa chcú sami vzdelávať v oblasti vína a vínnej kultúry. Domáci sommelier podáva informácie populárnou formou, takže pokiaľ ste sa niekedy chceli dozvedieť niečo viac o víne a báli ste sa na to spýtať, tak ste na správnej adrese. Vstúpte teda smelo do sveta vína z pohodlia domova a nechajte sa viesť špičkovým sommelierom Ivo Dvořákom. Spojíte príjemné s užitočným. (Viac info)