blog

DVD tipy: Kinohity z pohodlia obývačky

streda 29. februára 2012 00:01
St 29.02. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Brett Ratner – Mistrovský plán

    Obyčajní chlapíci, neobyčajná lúpež! Ben Stiller a Eddie Murphy opäť prinášajú poriadnu komédiu. Tentokrát to bude s prímesou krimi z prostredia New Yorku, kde dvaja obyčajní chlapíci prichystajú odplatu podvodníkovi z Wall Street (ktorého nehrá nik iný ako večný seriálový chirurg Alan Alda), ktorý ich pripravil o úspory. Bláznivý nápad je jednoduchý – čo tak si peniaze ukradnúť späť? Ale bude to chcieť niekoho, kto s tým má skúsenosti. A bude treba vyrovnať sa s jeho povahou… Komédia na štýl Danyho parťákov prichádza! (Viac info)

  • Roland Emmerich – Anonym

    Roland Emmerich rozhodne vie, ako zaujať – jeho filmy sú slávne ešte pred tým, ako sa vôbec dostanú do kina. Vezmime si taký Deň nezávislosti alebo 2012. O podobný rozruch sa postaral aj ANONYM. Odohráva sa v politicky napätých časoch alžbetínskeho Anglicka a zaoberá sa otázkou, ktorá už celé storočia trápi odborníkov po celom svete. Kto bol autorom hier pripisovaných Williamovi Shakespearovi? Bol to on sám, alebo…? Čo keď sa všetky intrigy anglickej šľachty odhaľovali skrz dosky divadla a tak autorom hier bol niekto, kto chcel ostať skrytý? (Viac info)

  • David Dobkin – V cizí kůži

    Vrece s komédiami sa roztrhlo, a to je dobre – veď smiech je liek! Navyše, keď sa spoja skúsení tvorcovia – v tomto prípade scenárista Hangoveru a Ryan Reynolds, ktorý si už v komédií zahral. Mitch a Dave spolu vyrastali. Obaja túžia ocitnúť sa v koži toho druhého, až sa jedného rána prebudia a zistia, že ich priania boli vypočuté. Podarí sa im nezničiť si navzájom vlastné životy skôr, než nájdu spôsob, ako všetko vrátiť do pôvodných koľají? Zistíme v predĺženej verzii. Navyše s balíčkom nepodarených scén. (Viac info)

  • John Madden – Dluh

    Teraz nastal čas na niečo mrazivo akčné. Dlh je pôsobivým príbehom bývalej agentky Mossadu Rachel Singer, ktorá usilovala o dolapenie a odsúdenie neslávne známeho nacistického vojnového zločinca – Chirurga z Birkenau – v tajnej izraelskej misii, ktorá skončila jeho smrťou v uliciach východného Berlína. Teraz, o tridsať rokov neskôr, sa objavuje muž, ktorý o sebe tvrdí, že on je tým, po kom kedysi pátrali. Rachel sa musí vrátiť do východnej Európy, aby odhalila skutočnú pravdu. (Viac info)

  • Stephen Frears – Kráľovna

    Máloktorý film rozpráva tak silný pravdivý príbeh ako tento. Máloktorý film prináša pohľad do nedávnej minulosti s tak vážnou tvárou. Helen Mirren ako vynikajúca herečka tvorí čerešničku na torte. Dostáva sa nám možnosť intímneho pohľadu do zákulisia kráľovské rodiny, ale i vysokej politiky v období po tragickej smrti princeznej Diany. Odkrývajú sa skutočné emócie i tragický dosah tejto udalosti na celý svet. Kto alebo čo stojí za jej smrťou? Ako sa k tomu postaví kráľovná a čím všetkým si bude musieť prejsť? (Viac info)

  • Ami Canaan Mann – Texaský kat

    Texas City, Texas. Detektívi z oddelenia vrážd sa stretávajú so sériou nevyjasnených úmrtí, ku ktorým v posledných rokoch došlo v bažinatej oblasti zvané Vražedné polia. Pragmatický detektív Mike a jeho newyorský kolega Brian sú jedného dňa povolaní k prípadu stratenej slečny zo susedného okresu. Nemajú žiadne stopy, dokonca ani telo nebolo objavené. Keď ale zmizne Anne, ktorú si Brian vzal pod ochranné krídla, obom detektívom je jasné, že musia hľadať niekde v poliach. Ani jeden z nich ale nevie, či sa odtiaľ niekedy vrátia… (Viac info)