blog

DVD tipy: Jednoducho geniálne filmy

streda 15. augusta 2012 00:08
St 15.08. 2012 00:08

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Miloslav Luther, Juraj Jakubisko, Martin Hollý – Zlatá kolekcia slovenských rozprávok

    Nielen každé Vianoce sa doma po celom Slovensku pozerajú naše legendárne rozprávky. Povedzme si rovno, nezatúžili sme niekedy mať ich ako celý komplet na DVD? Konečne nadišla tá chvíľa, keď je to možné. V tejto kolekcii sa nachádza päť hviezdnych rozprávok, dokonca s možnosťou anglických titulkov. Sú to príbehy ako Kráľ Drozdia brada, Mahuliena zlatá panna, Pehavý Max a strašidlá, Perinbaba a Soľ nad zlato. Dobrodružstvo môže začať, aby dobro znovu zvíťazilo. (Viac info)

  • Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg – Prci, prci, prcičky: Školní sraz

    Tento film je najnovším prírastkom legendárnej série, ktorá je síce na prvý pohľad len o sexe, no v skutočnosti je hlavne o živote a o všetkom, čo prináša. Problémy a kopec zábavy. Hrdinovia zostarli a tak bilancujú, čo v živote dosiahli. Nie je to bohviečo. Školský zraz dáva dokopy všetky staré známe tváre a doslova geniálne dopĺňa celú ságu prcatých príbehov. Môžeme sa tešiť na také scény, aké by sme fakt nečakali. (Viac info)

  • Cameron Crowe – Koupili jsme ZOO

    Benjamin Mee (M.Damon) je losangelský príležitostný spisovateľ dobrodružnej literatúry, ktorý ako slobodný otec čelí problémom súvisiacim s výchovou dvoch detí. Rozhodne sa opustiť svoju prácu a kúpiť starý dedinský dom s ohromnými pozemkami a jedným špeciálnym bonusom – Rosemorskou zoologickou záhradou, kde žijú desiatky zvierat, o ktoré sa stará chovateľka Kelly Foster (Scarlett Johansson) a jej oddaný tím. Teraz už Benjamin o dobrodružnom príbehu nebude musieť písať, pretože jedno také dobrodružstvo žije. (Viac info)

  • Mark Neale – Nejrychlejší

    Cenami ovenčený režisér Mark Neale uvádza film, ktorý nás zavedie do zákulisí sveta MotoGP. Strhujúci dokument prináša vzrušenie, nečakané zvraty, odhodlanie i odvahu, ktorú si tento šport od svojich hviezd žiada. Film prostredníctvom výnimočných zákulisných návštev, neobvyklých uhlov pohľadu a rozhovorov ponúka skutočný filmový zážitok, ktorý mapuje vzrušujúce výhry, zdrvujúce prehry, nebezpečné karamboly i veľkolepé návraty napríklad aj Valentina Rossiho. (Viac info)

  • Declan Donnellan, Nick Ormerod – Miláček

    Paříž druhej polovice 19. storočia. Špekulujúci bankári a makléri môžu ľahko nadobudnúť veľký majetok. Do tohto prostredia sa z vojenské služby v severnej Afrike vracia pohľadný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na neho tu ale čaká len chudobná existencia na parížskom predmestí. Svojimi známosťami, šikovnosťou a vzhľadom sa dostane na post politického redaktora. V smotánke mu nikto nepovie inak než miláčik. Čoskoro sa do jeho intríg zamotajú tri vplyvné ženy. (Viac info)

  • Chris Renaud, Kyle Balda – Lorax

    Čo je to za svet, vo ktorom už nie je ani kúsok živej prírody? Je to mestečko, v ktorom žije dvanásťročný Ted. Všetko je tu náramne umelé, vrátane zvierat, kvetov a stromov, u ktorých si môžete diaľkovým ovládačom nastaviť jarnú, letnú, jesennú, zimnú a disco variantu. Komu by sa chcelo von, za vysokú hradbu mesta, ktorú strážia muži pána O´Hareho, miestneho vládcu? Všetci si na taký život zvykli a väčšina z nich už dávno zabudla, ako vyzerá skutočná príroda. Nepríde im divné, že čerstvý vzduch sa predáva v pet fľaškách. Lenže Tedova láska Audrey, ako nevyliečiteľná romantická duša, túži po skutočnom strome a niekto vie, kde ho nájsť… (Viac info)