blog

DVD tipy: Najlepšie filmy svojich žánrov sú tu!

štvrtok 25. októbra 2012 00:01
Št 25.10. 2012 00:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Christopher Nolan – Temný rytíř povstal

    Temný rytier je späť, naposledy. Dlho očakávaný tretí diel Nolanovej trilógie o Batmanovi čoskoro vyjde aj na DVD. A tam jeho Batman skončí. Je tomu už osem rokov, čo Batman bojoval s Jokerom a bol nútený stať sa temným rytierom. Na čas lži zabrali, všetko sa ale mení s príchodom zvláštnej zlodejky a jej tajomných záujmov. Avšak oveľa nebezpečnejší je nástup Banea, maskovaného teroristu, ktorého neľútostný plán proti Gothamu vyženie Batmana z jeho dobrovoľného exilu. Avšak aj keď si znovu nasadí svoju masku a temný plášť, nemusia jeho sily proti Baneovi stačiť… Povstane? (Viac info)

  • Norman Jewison – P.Ě.S.T.

    V tomto odvážnom, akčnom príbehu o ambíciách a vražednom súperení si na akčného hrdinu Sylvestera Stallonea len tak niekto nepríde. Či už ide o zločincov, skorumpovaných úradníkov odborov alebo amerického senátora. Dovtedy poctivý zamestnanec továrne po rokoch krutého bezprávia a neľudských podmienok sa rozhodne, že sám vezme život do svojich rúk. Ked firma reaguje vyhrážkami, zastrašovaním a vraždou, je nútený poľaviť zo svojich zásad a spojiť sa s členmi organizovaného zločinu len preto, aby využil ich sily a vplyvu! (Viac info)

  • Mabrouk El Mechri – S ledovým klidem

    Keď Will Shaw prichádza do Španielska na týždennú rodinnú dovolenku na plachetnici, nie je práve prázdninovo naladený. Jeho začínajúca firma sa pasuje s problémami a napätý vzťah s autoritárskym otcom Martinom (Bruce Willis) to všetko len zhoršuje. Keď ale Willovu rodinu unesú tajní agenti pátrajúci po záhadnom kufríku, Will sa náhle ocitá sám na úteku. Celý život sa mu obracia hore nohami vo chvíli, keď sa na scéne znovu objavuje jeho otec a prezradí mu, že je agentom zapleteným do medzivládnej siete lží a tajomstiev. (Viac info)

  • Lawrence Kasdan – Wyatt Earp

    Kevin Costner hrá najslávnejšieho muža zákona, ktorý kedy kráčal po Divokom západe. V epickej akčnej snímke žiari v úlohe muža, ktorý sa stal mýtom a jeho komplexný portrét kritika oslavovala ako klasický americký herecký výkon. Pôsobivosť tohto drsného westernu ešte zvyšuje Gene Hackman ako Wyattov neúprosný otec a Dennis Quaid ako smrteľne nebezpečný najlepší priateľ Doc Holliday. Cesta Wyatta Earpa je vzrušujúca a plná romantiky, dobrodružstva a mýtickej odvahy. (Viac info)

  • Patrik Ulrich – Školní výlet

    Konečne je tu komédia! V jednej dobe prežili krásne detstvo, medzičasom ale zostarli. Parta spolužiakov je pozvaná na pobyt do kúpeľoví. Pritom však zažívajú mnoho peripetií, vtipných situácií, ale i osobných drám. Súbežne s tým sledujeme príbeh mladého zlodejíčka, ktorý nastúpi do luxusného kúpeľného hotelu ako kuchár a prežije tam svoju prvú veľkú lásku s krásnou upratovačkou. Film je hereckým koncertom hviezd českého filmu, ktorým skvelo sekundujú dnešní mladí herci. Pripravme sa na pohodový zážitok! (Viac info)

  • Pixar: Kolekce krátkých filmů – 2.díl

    Disney a Pixar prinášajú neuveriteľnú novú kolekciu 12 krátkych filmov, medzi ktorými nájdete niekoľko filmov nominovaných na Oscara! Okrem toho je tu celá rada ďalších filmov, ktoré sme si obľúbili ako bonusový materiál pred filmami v kine či ako súčasť DVD-čiek známych animákov. Vzdajme spolu hold fantázii pri sledovaní kolekcie, ktorá je plná famóznej animácie, fantastických príbehov a nezabudnuteľných postavičiek. Naviac uvidíme, ako sa behom rokov vyvíjal pixarovský talent na rozprávanie príbehov – v bonusoch totiž nájdeme i študentské filmy úspešných režisérov legendárneho štúdia. (Viac info)