blog

DVD tipy: Fantastická show, tony smiechu i napätie, ako sa patrí!

štvrtok 15. novembra 2012 01:01
Št 15.11. 2012 01:01

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Wes Anderson – Až vyjde měsíc

    Príbeh roztomilo svojráznej komédie sa odohráva v 60. rokoch 20. storočia na romantickom pobreží Nového Anglicka. Samovi a Suzy je dvanásť rokov. Oboch spája rovnaký problém: so svojím okolím si nerozumejú, ale myslia si, že o svete dospelých vedia všetko. Na prvý pohľad sa do seba zamilujú. Uzavrú tajnú dohodu a pripravujú veľkolepý plán. Po roku od ich prvého stretnutia spoločne utečú do divočiny. Ich zmiznutie obráti život pokojného mestečka hore nohami. Hľadať ich budú aj skauti! (Viac info)

  • Nela Pocisková LIVE KONCERT

    Úplne iný koncert, než na aký sme zvyknutí! Dlhoočakávaný prvý veľký koncert Nely Pociskovej priniesol show so všetkým, čo k tom patrí – spev, tanec a vizuálne efekty. Na tomto koncerte Nela okrem známych melódií v netradičných úpravách predviedla aj autorskú tvorbu z prvého pripravovaného albumu. S Nelou vystúpili popredné Slovenské tanečné formácie ako GASP, The Pastels a sólisti Slovenského divadla tanca. Zárukou hudobnej kvality bol Oskar Rózsa Band ako aj špeciálny hosť, jeden z najuznávanejších barytonistov sveta – človek, ktorý spieval v La Scale či Metropolitnej Opere – Majstro Dalibor Jenis. (Viac info)

  • Juraj Nvota – eŠteBák

    Hrdina filmu Adam pracuje po absolvovaní základnej vojenskej služby ako dispečer na športovom letisku blízko niekdajšej západnej hranice Československa, kde prežíva i vojenskú inváziu v auguste 1968. Situácia sa komplikuje. Aby zachránil svoju lásku Evu proti represiám StB, podpíše „zmluvu s diablom“. Stane sa profesionálnym agentom, ktorého prácou je odpočúvať ľudí a zhromažďovať na nich kompromitujúce materiály. Skoro ale zistí, že i on je sledovaný. Keď sa pokúša nájsť odpoveď na otázku prečo, vracia ho pátranie do doby, keď sa stal na vojne svedkom vražedného rozkazu. (Viac info)

  • Kirk Jones – Jak porodit a nezbláznit se

    Každému sa niekedy stane, že mu spadne dieťa do záchodu. Alebo zje cigaretu. Alebo sa stane, že vyzdvihnete cudzie dieťa z jaslí, nie? Táto komédia je humorným pohľadom do života piatich párov v radostnom očakávaní. Televízna hviezda a fitness guru, premúdrelá detská spisovateľka a jej manžel s otcom alfa samcom, ktorý má mladú partnerku, mladý párik i fotografka túžiaca po adopcií. Krásna zmes nachystaná na peripetie osudu, pri ktorých sa určite zasmejeme. (Viac info)

  • Fíha tralala

    Proste zaujímavé DVD, ktoré si hneď získalo popularitu. Načo veľa slov, vojdime do detských snov a trávme čas pri televízii hodnotne. Tvorcovia vytvorili pozeranie pre deti, ktoré ich prostredníctvom pesničiek naučí kopec vecí. DVD obsahuje 13 obľúbených pesničiek škriatka Fíha v nádherných videoklipoch s ukazovačkami a tančekmi pospájaných vtipnými básničkami. (Viac info)

  • Steva Sacks, Mike Fetterly – Monster High: Příšerky přicházejí

    Teraz niečo, čo poteší hlavne diečatá. Dostanú možnosť odhaliť dávny spor medzi príšerkami a “normálnymi” ľuďmi. Po dlhé roky žili študenti Monster High v presvedčení, že sa na halloween nevychádza z domu, aby sa predišlo všetkým možným problémom. Ale Frankie a jej kamarátky majú zmysel pre strach, obzvlášť potom, čo zistia, že príšerky kedysi s obľubou slávili túto sviatočnú noc spoločne s ľuďmi. Tak sa rozhodnú vrátiť staré dobré časy a celú noc naplnia oslavou svojej jedinečnosti. No a čo, že sú iné! (Viac info)