blog

DVD tipy: Spravte si kúzelné Vianoce po slovensky!

štvrtok 20. decembra 2012 10:42
Št 20.12. 2012 10:42

Vianoce sa blížia míľovými krokmi – je najlepší čas rozhodnúť sa, na čo miniete peniaze pre svojich najbližších. Milovník filmu v tom má jasno – dobrý film patrí k vianočným sviatkom! Preto sa pozrime výnimočne na 10 tipov, ktoré by mali skutočne potešiť azda každého.

  • Miloslav Luther, Juraj Jakubisko, Martin Hollý – Zlatá kolekcia slovenských rozprávok

    Nielen každé Vianoce sa doma po celom Slovensku pozerajú naše legendárne rozprávky. Povedzme si rovno, nezatúžili sme niekedy mať ich ako celý komplet na DVD? Konečne nadišla tá chvíľa, keď je to možné. V tejto kolekcii sa nachádza päť hviezdnych rozprávok, dokonca s možnosťou anglických titulkov. Sú to príbehy ako Kráľ Drozdia brada, Mahuliena zlatá panna, Pehavý Max a strašidlá, Perinbaba a Soľ nad zlato. Dobrodružstvo môže začať, aby dobro znovu zvíťazilo. (Viac info)

  • Juraj Lihosit – Bambuľka (3 DVD + 1 CD)

    Kto by ju nepoznal – malá, zlatá, prišla v škatuľke, aby tešila deda Jozefa. A nás všetkých. Bambuľku pozná naozaj každý, veď mnohí z nás na nej vyrastali! Teraz máme možnosť užiť si ju na DVD v plnej paráde. Takmer 300 minút jej dobrodružstiev prichádza v balíčku šťastia spolu s CD-čkom, na ktorom nájdeme 32 piesní. Znie to takmer nekonečne, však? Kto sa teší, ruku hore! : – ).(Viac info)

  • Pavol Barabáš – Bhután – hľadanie šťastia

    Hovorí sa, že na Bhután zabudli ľudia, ale nikdy nie bohovia. Starodávne horské kráľovstvo učupené medzi indickým Assámom a čínskym Tibetom domorodci nazývajú po svojom – Zem hrmiaceho draka. Putovanie zabudnutou krajinou, v ktorej ľudia uctievajú všetko živé, je rozprávaním o šťastí. Vnútorný pokoj tu je cennejší, než zhon za matériou sveta a harmónia s prírodou sú všetkému nadradené princípy. Dobrý kráľ sa stará o blaho poddaných. Namiesto hrubého domáceho produktu presadzuje hrubé domáce šťastie. Je to akoby rozprávkový svet. Malé himalájske kráľovstvo si totiž v krehkom ponímaní šťastia zvolilo zvláštnu cestu. (Viac info)

  • Juraj Jakubisko – 3x Juraj Jakubisko

     

    Juraja Jakubiska netreba predstavovať. Ani jeho tvorbu. 3 zaujímavé filmy nájdeme spolu v tejto kolekcii. Prvým z nich sú Kristove roky o mladom starnúcom maliarovi, ktorý stojí na prahu bezcieľnosti života. Vtáčkovia, siroty a blázni je mozaikové podobenstvo jasne či menej jasne vykresľujúce atmosféru po roku 1968. Sedím na konári a je mi dobre je zas príbeh odlišných, no nerozlučných priateľov – komedianta Pepeho a vojaka Prengela a odohráva sa krátko po 2. svetovej vojne. (Viac info

    )

  • Martin Hollý – 3x Martin Hollý

    Súbor divácky úspešných a dodnes vyhľadávaných filmov režiséra Martina Hollého pozostáva z dobrodružnej romance Medená veža a jej nemenej úspešného pokračovania Orlie pierko, ktoré dopĺňa skvelá dráma zo slovensko-poľského pohraničia s názvom Noční jazdci. Aj na Slovensku sa môžu točiť veľkolepé filmy! Chudoba, drsní chlapi, nechýba ani prestrelka či väzenie – chýba už len préria divokého západu. Tú však adekvátne nahradí veľkolepé prostredie Tatier.(Viac info)

  • Pavol Barabáš – Vysoké Tatry – Divočina zmrznutá v čase

    Stará slovenská povesť hovorí: Keď Boh stvoril Zem, rozdelil anjelom krásu, aby ju rozniesli po krajinách. Najmladší z nich si chcel skrátiť cestu cez vysoké pohorie. Nevládal však so záťažou vzlietnuť vyššie. Zavadil o jeden z ostrých štítov a všetka krása sa mu rozsypala po okolitých dolinách. Starí Slovania dali divokým horám plným zveri a povier meno Tatry. Dnes vieme, že sú najmenšími veľhorami sveta. Skúsme opatrne nazrieť do ich kráľovstva. Potichu sa rozhliadnuť a nechať svoje myšlienky unášať majestátom prírody. (Viac info)