blog

Zapojte sa do poviedkovej súťaže a vyhrajte zaujímavé ceny!

pondelok 11. februára 2013 16:04
Po 11.02. 2013 16:04

V rámci projektu Narraton V4 Tournee vyhlasuje Inštitúcia kultúry „Kłodzko 2016″ v spolupráci s občianskym združením „Literarnyklub.sk” a kníhkupectvom „Martinus.sk” literárnu súťaž PULZ V4: Cudzí v mojom meste. Súťaž je vyhlásená v krajinách V4 – v Poľsku, Českej republike, Maďarsku a u nás. Témou tohto ročníka je Bratislava a mottom “cudzí/cudzinec v mojom/tom meste”.

Hlavná cena bude udelená dvom autorom. Za najlepšiu poviedku na zadanú tému získajú honorár po 200€, čítačku elektronických kníh od Martinusu a 10 kníh z vydavateľstva KK Bagala.  Príspevky sa prijímajú mailom do 15. marca 2013 – prečítajte si pravidlá a štatút súťaže:

1. Autor môže zaslať jednu súťažnú prácu. Poviedka nesmie byť publikovaná v tlači a musí byť napísaná v slovenčine (neprijímame preklady). Rozsah je maximálne 3 normostrany (5400 znakov vrátane medzier) a poviedka musí byť zaslaná v textovom formáte na e-mailovú adresu sutaz@literarnyklub.sk od 1. 2. do 15. 3. 2013. Vyhlasovateľ mailom potvrdí prijatie súťažného príspevku.

2. Uzávierka príjmania príspevkov je do 15. marca 2013 (vrátane).

3. Súťaž nie je anonymná, autor svoje meno, kontaktné údaje a e-mail napíše na konci príspevku, aby mohol byť v prípade ocenenia kontaktovaný. Súťaže sa môže zúčastniť ktokoľvek bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, politické názory alebo náboženstvo.

4. Porota v súťažných poviedkach ocení predovšetkým originalitu a umeleckú úroveň diela, ďalej sa zameria na autorské uchopenie témy Bratislavy – ako jedinečného mesta/miesta, v ktorom sa veci tradičné a miestne prelínajú s novými, neznámymi, či cudzími.

5. Ocenenia za najlepšie poviedky získajú dvaja autori – honorovanú zmluvu po 200€, čítačku elektronických kníh od spoločnosti Martinus.sk a kolekciu 10 kníh z vydavateľstva KK Bagala. Víťazné práce budú uverejnené v medzinárodnom zborníku súťaže a na internetových stránkach projektu, autori vystúpia na literárnom podujatí v Bratislave.

6. Výsledky literárnej súťaže budú vyhlásené 30. marca 2013. Mená dvoch slovenských víťazov oznámi predseda poroty Dado Nagy na internetovej stránke www.narratontournee.eu

Držíme palce! 🙂