blog

DVD tipy: Pár tipov, ktoré by ste nečakali

streda 18. septembra 2013 13:10
St 18.09. 2013 13:10

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Andrew Stanton – John Carter: Mezi dvěma světy

    Mnohí určite poznáte Andrewa Stantona. Je to režisér, ktorý priniesol mnohé animované filmy od Pixaru (napríklad WALL-E, Hľadá sa Nemo či Život chrobáka). Mnohí určite poznáte Tarzana – dielo z pera Edgara Burroughsa. Málokto však vie, že spomínaný autor napísal aj veľa príbehov z prostredia Marsu. Andrew Stanton si sadol na režisérku stoličku a námetu sa chopil. Tak začína epická výprava mladého otca, ktorý na našej planéte všetko stratil, no na Marse môže veľa získať. Nešťastne sa totiž pripletie do zúriacej vojny a stane sa jedinou nádejou pre princeznú, ktorá chce zachrániť svoj ľud a pritom potrebuje záchranu ona sama. (Viac info)

  • Christopher Hatton – Město nemrtvých

    Zdá sa, že téma zombie vojen je čoraz viac populárna, možno dosahuje práve svoj vrchol. Dolph Lundgren však do vôd boja s nemŕtvymi iste má čo priniesť. Hrdina akčných filmov sa teraz predstaví ako žoldák Max Gatling. Stavia sa do čela preživších a bojuje proti hordám ľudí nakazených smrtiacou vírovou epidémiou. Tentokrát však ľudia nebudú sami, na pomoc im prichádzajú ozbrojené roboty! (Viac info)

  • Zal Batmanglij – The East

    Producent Ridley Scott uvádza napínavý a vzrušujúci thriller s hereckým obsadením v čele s Alexanderom Skarsgårdom a Ellen Page. Mladú a ambicióznu Sarah Moss najíma elitná súkromná tajná služba a ihneď jej zadáva nebezpečnú úlohu. Musí v utajení preniknúť do anarchistickej aktivistickej skupiny s názvom “The East” a zúčastniť sa útokov na šéfov korporácií, ktorým bez trestu prechádzajú zločiny proti ľudskosti. Čím viac ale aktivity skupiny rastú, tým viac sa život Sarah ocitá v ohrození. (Viac info)

  • Vladislav Pavlovič, Frigyes Bán – Dáždnik svätého Petra

    Film je veselohrou o spletitej histórii istého červeného dáždnika, ktorým vraj podľa miestnej legendy svätý Peter ochránil osirelú sestru glogovského farára pred náhlym prudkým lejakom. O niekoľko rokov neskôr je už z malej siroty krásna Veronika a o jej ruku sa uchádza mladý a nádejný právnik Juraj Vibra, ktorý do Glogovej prichádza, aby tu pátral po záhadne stratenom dedičstve po svojom dávnejšie zosnulom otcovi. (Viac info)

  • Dušan Hanák – Obrazy starého sveta

    Sugestívne portréty starých ľudí z Liptova a Oravy, ktorí dokážu aj v stave civilizačného chaosu a neistoty žiť vnútorne slobodní. Tvorcovi filmu, režisérovi a scenáristovi Dušanovi Hanákovi, inšpirovanému fotografickými cyklami Martina Martinčeka, sa s výnimočnou citlivosťou podarilo zachytiť jedinečnosť sledovaných postáv, ich svojrázne postoje k životu i vzácnu morálnu čistotu. Dokument dostal Cenu asociácie filmových kritikov Los Angeles 1990 ako Najlepší dokument. (Viac info)

  • Aerobik pro děti

    V dobe plnej počítačových hier nie je občas na škodu zamyslieť sa nad pohybovou aktivitou detí. Detský aerobic je nová forma cvičenia práve pre deti, ktorá vychádza z klasického aerobiku. Princípy a pravidlá tohto cvičenia boli vyvinuté v spolupráci s detskými lekármi a športovými inštruktormi a podporujú predovšetkým zdravý rast detí. Detský aerobic by mal zvyšovať pružnosť, silu a odolnosť detí a viesť ku zlepšenej pohybovej koordinácii. Zároveň chce pôsobiť preventívne proti ochoreniam a pomáhať kontrolovať detskú obezitu, ktorá je čoraz častejším problémom. (Viac info)