blog

Filmové tipy: Kolekcie, veľké hity a ešte viac!

streda 25. septembra 2013 13:14
St 25.09. 2013 13:14

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • J.J. Abrams – Star Trek: Do temnoty

    V pokračovaní megaúspešného Star Treku – filmu od J.J.Abramsa, prichádza najtemnejší nepriateľ, akého kedy loď Enterprise mala. Nemilosrdný, silný a chladno logicky zmýšľajúci Khan (Benedict Cumberbatch) vyhlásil osamotenú vojnu Federácii z neznámych príčin. Kapitán Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto) a celá posádka lode sa vydá na púť za hranice civilizovaného vesmíru, aby ho dolapili a dostali pred súd za vojnové zločiny. Nevedomky sa však dostanú na hranicu smrti. Budú musieť rozmotať spleť intríg, aby vedeli, na koho strane vlastne bojujú. A potom zachrániť svoje priateľstvo i životy nielen posádky, ale aj celej Federácie. (Viac info)

  • Todd Phillips – Vo štvorici po opici 1.-3.

    Vegas, Bangkok a vlastne celá Amerika zažije púť chlapíkov, ktorí to trochu prehnali. Plánovali si nezabudnuteľné lúčenie so slobodou v Las Vegas. Teraz si ale naozaj potrebujú spomenúť, čo presne sa stalo! V tom alkohole niečo muselo byť… A je tu niekoľko dotieravých otázok. Čie je to dieťa v šatni ich apartmánu? Ako sa dostal do kúpeľne ten tiger? Prečo jednému z nich chýba zub? Ale hlavne – kde je ženích? Zdá sa, že bude treba ísť po útržkoch informácií a dať dokopy celú bláznivú mozaiku. Nepríjemné je, že po tomto pekelnom dobrodružstve sa im to isté stane v Bangkoku. Alebo aj niečo horšie. A na záver si budú musieť vybojovať slobodu. Nech je dráma aká chce, my sa budeme kráľovsky smiať! (Viac info)

  • Christopher Nolan – Temný rytíř trilogie – finální sběratelská kolekce

    Kolekcia temného rytiera prináša vo vysokom rozlíšení komplexný batmanovský zážitok. Uznávaný režisér Christopher Nolan (a my spolu s ním) objavuje počiatky legendárneho Batmana. Vraždou rodičov poznamenaný miliardár Bruce Wayne (Christian Bale) cestuje svetom a hľadá spôsob, ako bojovať s nespravodlivosťou. Samozrejme, vôbec to nie je jednoduché. Svojou spletitou púťou sa dostane za hranicu zákona, nevedomky sa spojí s nepriateľom a keď začne úspešne bojovať proti mafii v Gothame, do cesty sa mu postaví geniálny Joker. Všetko nakoniec skončí epickou bitkou s Baneom, ktorý nastolí celému svetu bohatých kruté zrkadlo a aj Batmana potopí do tmy. Kto prežije a kto bude porazený? (Viac info)

  • Robert Redford – Pravidla mlčení

    Jim Grant je právnik a osamelý otec, ktorý vychováva svoju dcéru v pokojnom predmestí New Yorku. Keď ale mladý a priebojný reportér Ben Shepard odhalí Grantovu skutočnú identitu bývalého protivojnového radikála hľadaného v sedemdesiatych rokoch pre vraždu, Grant sa musí dať na útek. FBI je mu v pätách, a on sa vydáva za jedinou osobou, ktorá je schopná jeho meno očistiť. Shepard si zatiaľ uvedomuje, že mu na tom všetkom čosi nesedí. FBI je Grantovi stále bližšie a Shepard medzitým odhaľuje prekvapivé tajomstvá, ktoré Grant posledných tridsať rokov strážil. (Viac info)

  • Nicholas Ray – Rebel bez příčiny

    V hlavnej úlohe tejto prvotriednej klasiky – teraz remasterovanej do formátu Blu-ray – podáva svoj možno najlepší výkon James Dean! V pôsobivej réžii Nicholasa Raya hrá Dean rebelujúceho teenagera. Spolu s ďalšími hviezdami prehovára hlasom povojnovej subkultúry nepokojnej americkej mládeže. Jeho nezabudnuteľné herectvo je ozdobou snímky zásadného významu. Tento film je totiž súčasťou Národného filmového registru knižnice Kongresu a taktiež jedným z filmov na zozname 100 najlepších amerických filmov všetkých dôb zostavenom Americkým filmovým inštitútom v roku 1998. (Viac info)

  • Medveď Yogi (1964)

    Vo vzduchu je cítiť jar – Cindy sa budí do lásky. Lenže Yogi sa zahrá na Robina Hooda a strážca Smith ho pošle do ZOO v San Diegu. Teda, aspoň si to myslí. Cindy sa ale vydá Yogiho hľadať do Kalifornie a skončí v cirkuse v Missouri! Yogi a Bubu sa ponáhľajú ju zachrániť. A keď sa náš obľúbený medveď – zlodej piknikových košov – do niečoho pustí, tak nesklame! A sklamaní touto nadčasovou rodinnou klasikou nebudeme ani my. (Viac info)