blog

Viliam Dobiáš: Záchranka vás nezachráni

pondelok 13. januára 2014 00:34
Po 13.01. 2014 00:34

Teda – väčšinou áno, ale nemusí vždy! V novej knihe Viliama Dobiáša Volali ste záchranku? sa stretnete s mnohými ľuďmi, ktorí vytočili číslo 112, no nič viac nespravili. Záchranka prišla rýchlo, ale pomôcť už nedokázala. Pritom stačilo párkrát vdýchnuť, stlačiť hrudník a ratovať zraneného. Príďte 21. januára do Martinusu na Obchodnej ulici v Bratislave a charizmatický docent Dobiáš vám povie viac o význame prvej pomoci. Tiež budete mať možnosť naučiť sa niektoré z techník prvej pomoci a k tomu si odniesť knižku zadarmo.

Skúsený lekár Viliam Dobiáš spísal 20 rokov svojej záchranárskej praxe do pútavej knižky, ktorá sa veselo, smutno aj poučne pozerá na situácie, pri ktorých ide o zdravie a život. V utorok 21. januára 2014 zavíta osobne do nášho kníhkupectve na Obchodnej ulici v Bratislave. Kto ovláda prvú pomoc, odnesie si knižku zdarma. Kto nie, ten si ju precvičí priamo na mieste.

Čo vás čaká:
  • od 12:00 hod. až do večera sa môžete pod vedením skúsených záchranárskych inštruktorov naučiť základy prvej pomoci priamo v našom kníhkupectve na Obchodnej. Každý absolvent nácviku dostane ku kúpe knihy Volali ste záchranku? druhú zadarmo.
  • o 18:00 sa začína beseda s Viliamom Dobiášom o jeho knihe,

Ak si na besedu prinesiete vytlačený certifikát o absolvovaní e-learnigového kurzu prvej pomoci na www.prvapomoc.sk, dostanete pri kúpe knihy Volali ste záchranku? druhú zadarmo.

Kto je Viliam Dobiáš

Doc. MUDr. Viliam Dobiáš, PhD. je špecialista urgentnej medicíny, prezident Slovenského Červeného kríža a najmä človek, pre ktorého je práca životným poslaním.

O zvýšenie znalosti ľudí v oblasti poskytovania prvej pomoci sa od minulého roka usiluje aj prostredníctvom projektu Krajina záchrancov. Na záchranu ľudského života stačí pár jednoduchých úkonov. Naučia vás ich na www.prvapomoc.sk.