blog

Filmové tipy: Kráľovná čiernej mágie, nesmrteľný Tom Cruise aj obrovský jašter u vás doma!

štvrtok 2. októbra 2014 09:13
Št 2.10. 2014 09:13

Niekto má rád komédiu, niekto holduje drámam. Niekoho poteší romantický film plný objatí a sĺz, inému stačí veľa výbuchov a krvi. Skrátka, každý sme iný, no jedno máme rovnaké – chceme, aby film, ktorý pozeráme, stál za to. Keďže každý týždeň vychádzajú nové a nové snímky, je ľahké stratiť sa v ponuke. Naša rubrika DVD tipy vyberie tie najzaujímavejšie filmy pre každého.

  • Robert Stromberg – Vládkyňa zla

    Príbeh Šípkovej Ruženky všetci dobre poznáme. Zlá sudička jej predpovie, že sa pichne do kolovrátku, a tak Ruženka naveky zaspí. U Disneyho sa nad klasickou rozprávkou zamysleli a pokúsili sa nám priniesť netradičný pohľad. Čo mohlo viesť sudičku k takej ohavnej kliatbe? Bola to nenávistná žena, ktorá chcela ovládnuť celé kráľovstvo? Alebo išlo o pomstu, ku ktorej ju doviedla zrada a nenaplnená láska? Odvrátenú stranu mince nám ukáže Angelina Jolie. (Viac info)

  • Doug Liman – Na hrane zajtrajška

    Na našej planéte zúri vojna. Mimozemská rasa pripomínajúca včeliu kolóniu vytrvalo útočí na Zem. Jej armády obracajú veľké mestá na hromadu trosiek a zanechávajú za sebou milióny ľudských obetí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), je vojenský teoretik. Nikdy nebol v žiadnej bitke a z vojny má strach. Je však donútený zúčastniť sa rozhodujúcej bitky ako vojak v prednej línii. Skoro na to zisťuje, že ľudia nemajú ani najmenšiu šancu na víťazstvo. Potom ale náhodou zneškodní nepriateľovu Alphu a potom ho zabijú. Akokoľvek nemožné sa to javí, precitne opäť na začiatku toho istého pekelného dňa a je nútený znovu bojovať a zomrieť… a tak stále dokola. S každým ďalším pokusom sa zlepšujú jeho bojové schopnosti a z neskúseného vojaka sa stáva bojovník poznačený prežitím stovky vlastných úmrtí. Čo ale spôsobilo tento jav? Ukáže sa, že neporaziteľný mimozemský nepriateľ má predsalen slabé miesto… (Viac info)

  • Gareth Edwards – Godzilla

    Najznámejšie monštrum na svete je určite japonská Godzilla. Mnohí si ju pamätáme ako trochu väčšieho dinosaura terorizujúceho americké mestá. Tvorcovia tohto filmu sa však rozhodli pre návrat k tradičnej Godzille. A tak v súzvuku s moderným trendom zobrazovania drsnej reality v surovom stave prichádza božský jašter, ktorý je jednoducho impozantný. Príbeh sa ale nedrží línie Godzilla verzus ľudstvo. Na scéne sa objavuje dvojica rádioaktívnych hmyzích mutantov, ktorí sú obrovskí a požierajú atómové zbrane. Ľudia sa teda stávajú takmer bezmocnými svedkami boja mačky s myšou, kde Godzilla loví mutantov. Tí majú ale početnú prevahu, a tak budú nasledovať nevyčísliteľné škody na mestách i životoch. (Viac info)

  • Petr Schulhoff – Najlepšie komédie s Ivou Janžurovou – 3 DVD

    Kolekcia komédií obsahuje filmy Zítra to roztočíme, drahoušku, ďalej Co je doma, to se počítá, pánové a do tretice Já to tedy beru, šéfe. Prvá komédia líči večné spory a neľútostné žarty dvoch rozhádaných manželských párov, starý činžák im k záludnostiam poskytuje príležitostí viac než dosť. Voľným pokračovaním je snímka Co je doma, to se počítá, pánové, kde opäť stretáme oba manželské páry. Tentoraz sa naháňajú za peniazmi, aby vyzerali nóbl a rozčuľovali tých druhých. Nakoniec sa pozrieme na to, čo by robili tajní agenti, keby sa z nich stali náborári. (Viac info)

  • Marie Poledňáková – Líbáš jako ďábel

    Dva roky po diváckom hite Líbáš jako Bůh posiela autorka a režisérka Marie Poledňáková kvarteto hlavných hrdinov do nových životných situácií. Zamilovaný pár Helena a František sa tešia na nový báječný spoločný život. Ale energická Bohuna, exmanželka Františka, nehodlá rozmnožovať svet opustených žien. Karel, úspešný spisovateľ a bývalý manžel Heleny zisťuje, že žiadny vzťah už nebude okorenený štipkou zakázaného ovocia. Obaja hľadajú cesty, ako partnerov znovu získať pre seba. Dovolenka v Maroku je, zdá sa, ideálnou voľbou. (Viac info)

  • Lubomír Beneš – Pat a Mat 8

    Ďalších 60 minút zábavy prináša náš obľúbený seriál o dvojici nešikovných kutilov, ktorí sa nakoniec vždy vedia vynájsť. Podľa klasickej schémy sa vždy zjaví nejaký problém a oni ho vyriešia. Akurát tak trochu pri tom zdemolujú dom, byt či záhradu. Ale nakoniec to všetko dobre dopadne! Toto DVD obsahuje 7 epizód. Jedna z nich s názvom Gulečník je však výnimočná, pretože si získala svetovú pozornosť. Získala niekoľko ocenení na medzinárodných festivaloch animovaného filmu! Pozrime si teda ďalšie humorné dobrodružstvá Pata a Mata a na záver hlásajme s nimi – A je to! (Viac info)