blog

Kniha mesiaca september – Chyžná

piatok 9. septembra 2022 13:27
Pi 9.09. 2022 13:27

Milí Martinusáci a Martinusáčky, ponorte sa do vtipného krimi románu so skutočne jedinečnou hrdinkou. Našou knihou mesiaca september v Čitateľskom Klube Martinus sa stal napínavý triler Chyžná.

Námet na túto knižku vznikol pomerne netradičným spôsobom – jeho autorka, Nita Prose, sa počas londýnskeho knižného veľtrhu nečakane vrátila do hotelovej izby, kde prekvapila chyžnú, ktorá vystrašene uskočila do kúta. Prológ knižky napísala už v lietadle cestou domov na kus servítky.

Knižka sa okamžite po vydaní stala vďaka úžasným čitateľským ohlasom veľkým hitom, získala viacero umiestnení v rebríčkoch bestsellerov a dokonca by sme sa mali dočkať aj jej filmového spracovania. 

Spoznávame v nej našu hlavnú hrdinku v snehobielej naškrobenej uniforme Molly. Určite si všimnete, že je tak trochu iná ako jej rovesníčky a je spokojná až vtedy, keď elegantné apartmány honosného hotela uvedie do perfektného poriadku. Má však srdce na správnom mieste a určite si veľmi rýchlo získa aj to vaše. 

Jedného dňa pri upratovaní narazí na mŕtvolu neslávne známeho boháča a kvôli špecifickej povahe a svojráznemu správaniu sa z nej rýchlo stane hlavná podozrivá. Ako správna fanúšička filmov s inšpektorom Columbom vyzbrojená múdrymi radami starej mamy sa však so svojimi priateľmi pokúsi vniesť svetlo do zložitej situácie a obnoviť poriadok a harmóniu.

Ak by som vám na záver mala k tejto knihe ešte niečo povedať, tak je to to, že Molly rozhodne chcete spoznať. 

Knihu Chyžná počas celého mesiaca september kúpite s 25 % zľavou a s kódom HOTELREGENCYGRAND získate poštovné zadarmo. 

Príjemné čítanie, priatelia!