blog

Peter Janoviček

Peter z Bratislavy pôvodne pracoval ako knihovník, až kým sa nerozhodol, že knihy bude radšej písať sám, než ich iba požičiavať. V súčasnosti pôsobí ako publicista a autor na voľnej nohe, spolupracujúci s Občianskym združením Bratislavské rožky, v ktorom sa venuje dejinám Bratislavy.
Písaniu sa začal venovať ako chlapec, kedy si knižky vydával v náklade jeden kus sám, ale prvá skutočná kniha mu vyšla v roku 2014. Napísal ju so svojim rakúskym strýkom Robertom Hofrichterom a na Slovensku vyšla v roku 2018 pod názvom „Z Prešporku do Soľnohradu“. Zostavoval tiež trojjazyčnú publikáciu „My sme starí Prešporáci“. V októbri 2022 so svojou poviedkou „Svätojánsky zázrak" vyhral Cenu Gustáva Reussa v kategórii Rozprávka. Jeho skutočne prvou samostatnou knižkou je rozprávka „Mozart, Vĺčikove Vianoce“, ktorá vyjde na jeseň 2023.
Okrem písania rád číta, bicykluje, obdivuje prírodu, zbiera staré pohľadnice Bratislavy a fotografuje.

RUŽA Z TIVOLI

utorok 3. októbra 2023 09:01
Ut 3.10. 2023 09:01

Počas niekoľkých mesiacov porota pozorne čítala, hodnotila a diskutovala o všetkých prihlásených poviedkach a v najbližších dňoch sa dozvieme výber tých najlepších poviedok žánrov fantastiky! Víťazi nezískajú len prestížne ocenenie, ale aj večnú slávu v zborníku Fantázia 2023 a vstupenku do literárneho sveta. O víťaznej poviedke môžete rozhodnúť práve vy! Prečítajte si všetkých 5 finálových poviedok a dajte hlas tej, ktorá si to podľa vás najviac zaslúži. Po skončení hlasovania vyberieme až 5 z vás, ktorých odmeníme 50 € poukážkou na nákup kníh. Hlasovanie začalo 3. októbra a končí 20. októbra 2023, 12:00 :-)