blog

Zapojte sa do ankety Kniha roka 2009 a vyhrajte jednu z hodnotných cien!

sobota 17. apríla 2010 00:01
So 17.04. 2010 00:01

Každý rok sa na pulty kníhkupectiev dostanú tisíce nových kníh. Mnohé si vás získajú prekrásnym príbehom, originálnou myšlienkou, pútavým štýlom, niektoré šikovným marketingom. Všetky tieto knižky si zaslúžia naše spoločné ocenenie a zároveň by bola veľká škoda, keby ušli pozornosti ďalších potencionálnych čitateľov. Preto sme pre vás pripravili prvý ročník ankety Kniha roka, v ktorej vy rozhodnote, ktorá kniha vás minulý rok zaujala najviac a na dôvažok získate aj možnosť vyhrať niektorú zo skvelých cien!

Veríme, že každoročne sa oplatí upozorniť sa stovky kníh, ale boli by sme radi, keby ste nám s ich výberom pomohli aj vy! Na základe vášho hlasovania na stránke Kniha roka zostavíme čitateľský rebríček TOP10 knihy roka 2009. V prípade, že nie všetky knihy, ktoré vám odporučili vaši známi naozaj stáli zato, nechajte si poradiť celým Slovenskom! Pre hlasujúcich máme pripravené krásne ceny!

Rebríček tých najpopulárnejších kníh roku 2009 určíte vy, ale sú rebríčky, ktoré sa už nezmenia. Asi nie je žiadnym prekvapením, že vrcholné priečky rebríčka obsadili upíri. Najpredávanejším zahraničným titulom roku 2009  na Martinus.sk sa stal Úsvit, ktorý tesne nasledoval titul Zatmenie americkej spisovateľky Stephenie Meyerovej, ktoré vydalo vydavateľstvo Tatran. Tretím najpredávanejším minuloročným titulom sa stala Chatrč od Williama Paula Younga, kniha, v ktorej sa tragédia konfrontuje s večnosťou. Vydavateľstvo Tatran tak v minulom roku odhadlo vkus slovenských čitateľov.

Ani pri slovenských tituloch sa žiadne veľké prekvapenie nekoná. Najpredávanejšiou slovenskou knihou  na Martinus.sk sa stal krimi román Dominika Dána Mucha, z dielne vydavateľstva Slovart. Skutočný príbeh Slovenky, žijúcej v New Yorku na Manhattane zaujal čitateľov natoľko, že knižka pod názvom Mal to byť pekný život od Andrey Coddington z vydavateľstva Evitapress skončila na druhom mieste. Že Slovákom nie je ľahostajné ich zdravie opätovne potvrdil Igor Bukovský, ktorý naviazal na svoj veľmi úspešný titul Miniencyklopédia prírodnej liečby a v rebríčku bestsellerov roku 2009 obsadil tretie miesto.

Rebríček najpredávanejších kníh je už stanovený. Ale to neznamená, že to sú zároveň aj tie najpopulárnejšie a najobľúbenejšie. Pomôžte nám zostaviť rebríček najlepších kníh roka 2009 a vyhrajte jednu z darčekových poukážok na nákup kníh na Martinus.sk. Prvá cena je poukážka v hodnote 300 EUR, za druhé miesto dostanete poukážku v hodnote 100 EUR a tretie miesto je odmenené poukážkou v hodnote 50 EUR. To však nie je všetko! Navyše odmeníme ďalších 50 hlasujúcich 10-eurovou poukážkou na nákup kníh na Martinus.sk.

Tak neváhajte a zvoľte s nami Knihu roka 2009! Stačí navštíviť stránku Kniha roka a zúčastniť sa hlasovania. Anketa prebieha do 15. mája 2010. Tak nepremeškajte svoju šancu ovplyvniť výsledky a hlasovania získať hodnotné ceny!