blog

Dá sa z Twilightu zblázniť? Očividne áno.

utorok 12. októbra 2010 10:25
Ut 12.10. 2010 10:25

Aj vám sa zdá, že o Twilighte sa už nedá (a hlavne by sa nemalo) napísať nič nové? Že všetko dobré, aj zlé, už bolo povedané? Tak to sa pekne mýlite! Veď doteraz ste sa určite nezamýšľali nad takými fundamentálnymi otázkami, ako napríklad: “Trpia upíri zubným kazom?” “Čo by si Bella počala, keby sa narodila napríklad v Sobranciach? Počala by?” alebo “Koho ruky sú vlastne odfotené na obálke Súmraku?” Ale teraz vážne. Však neviete, koho ruky to sú? Tak vedzte, že ich majiteľku to vážne hnevá!

Na svete existuje množstvo kurióznych zamestnaní, ale aj medzi nimi vytŕča modeling častí tela. V zásade to znamená, že niekto možno nie je dostatočne pekný na klasický modeling (aj keď pri pohľade na tie chodiace kostry na móle je to pomerne ťažko uveriteľné), ale má peknú určitú časť tela, ktorá potom spraví “kariéru.” Problém je samozrejme jasný – ego sídli v hlave. A tú nikto nepozná. No neštvalo by vás, keby vaše ruky, držiace jablko, poznal celý svet, ale nevedel, že sú to práve vaše jedinečné ruky? Že nie? Nuž, Kimbra Hickeyová, modelka, ktorej ruky sú odfotené na obale Súmraku to nesie skutočne ťažko! A pritom robí všetko preto, aby jej ľudia preukázali úctu, ktorú si určite zaslúži! Napríklad nosí so sebou jablko!

“Pre moje ruky to bola životná rola,” hovorí štyridsaťročná modelka, “ale nikto netuší, že som to ja!” A tak sa Hickeyová rozhodla vziať svoju propagáciu do vlastných rúk (hehe) a vždy, keď vidí niekoho čítať Súmrak, zastaví ho a informuje o svojom nemalom príspevku k tomuto fenoménu doby. “Keď vidím ľudí čítať v metre Súmrak, tak im poviem: “To sú moje ruky! Ja som modelka rúk!” Určite si myslia, že som šialená – šialená pani z metra.” Nuž… Nie som síce bežný Američan, ale myslím, že jej podozrenie nebude od reality ďaleko.

Jej najobľúbenejšou zábavou je potulovať sa po miestnom kníhkupectve a informovať všetkých zákazníkov, ktorí si práve kúpili Súmrak, o svojich rukách. Ťažko povedať, ako reagujú prekvapení zákazníci, ale podľa slov samotnej modelky si mnohí následne vypýtajú jej autogram. “Je to pre mňa príliš veľká udalosť, aby som to nechala len tak,” hovorí Hickeyová, ktorá zároveň pripúšťa, že sa správa  “mierne (?!?!?) strelene.”

To jej však nebráni nosiť so sebou jablko, pomocou ktorého prípadným záujemcom nasimuluje obrázok z obalu preslávenej knihy. Samotné fotenie prebehlo v roku 2004 a modelka dostala štandardnú taxu – 300 dolárov, ktoré sú vyplácané za dve hodiny práce. Jedinou podmienkou bolo, že si Hickeyová musela ostrihať nechty, aby jej malé ruky nevyzerali ako ruky dospelej.

V súčasnosti sa neslávna modelka naďalej venuje svojmu svojráznemu hobby, pričom víkendy zvykne tráviť na stretnutiach fanúšikov Twilightu, kde predáva krém na ruky s vôňou jabĺk. My jej poprajeme veľa úspechov v jej snahe a snáď sa jej vyplní aj jej sen – zahrať si vo filmovom spracovaní štvrtého dielu Twilight ságy. Vraj by jej stačilo, keby sa vo filme mihli len jej ruky… Ja budem zatiaľ dúfať, že sa mi vyplní môj sen – dúfam, že modelka z obalu tejto knihy bude mať rovnaké “problémy”… 🙂

Zdroj: Nypost.com
Foto: Nypost.com / Martinus.sk

Zaujímavé linky:

Za úspechom Twilight ságy je krv
Stephenie Meyerová obvinená z plagiátorstva
Twilight sága vyjde v špeciálnej limitovanej edícii
Sprosté ohováranie Súmraku
Nehaňte Súmrak náš – nemienkotvorná úvaha