blog

Knižné tipy: Najväčšie letné hity prichádzajú skôr ako leto! :-)

pondelok 3. júna 2013 00:16
Po 3.06. 2013 00:16

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Max Brooks – Svetová vojna Z

    Že na čo je dobré sfilmovanie kultovej sci-fi knihy? No predsa na to, aby sme sa konečne dočkali slovenského prekladu jedného z najlepších zombie románov, aké boli kedy napísané! A to sa mnohí fanúšikovia zaprisahávajú, že Svetová vojna Z je tým vôbec najlepším! Len ťažko sa s nimi háda, lebo koláž príbehov, ktoré zachytávajú spomienky rôznych ľudí na to, ako prežili vojnu so zombie je strhujúcim rozprávaním, ktoré vás nenechá chladným. (Viac info)

  • Dominik Dán – Kráska a netvor + 4 prebaly (špeciálna kolekcia)

    To že pred letom vychádza ďalšia novinka Dominika Dána už snád ani nestojí za zmienku. Na dobré sa ľahko zvyká. ALE! Čo za zmienku určite stojí fakt, že aj tentoraz sme si pre vás pripravili špeciálnu kolekciu, v ktorej vám k najnovšej detektívke Kráska a netvor pribalíme aj štyri obaly na pôvodné Dánovky v novej grafike! Takto si postupne môžete “prebaliť” všetky staršie príbehy do novej grafiky. No a okrem toho sa samozrejme môžete tešiť na ďalší prípad vraždárov Nášho mesta. (Viac info)

  • Jozef Heriban – Prelet sťahovavých vtákov

    Vyše dvadsať rokov písal Jozef Heriban román Prelet sťahovavých vtákov, ktorý sa skladá z troch častí. Tie sme si už mohli postupne prečítať tak, ako vychádzali. Ale až teraz vychádza celý román ako jedno kompletné (a komplexné) dielo. Próza Niekto na mňa stále píska (1996), Intimita vlkov (2008) a Posadnutosť (2009) spolu tvoria ucelený príbeh, ktorý si budeme môcť naplno vychutnať v podobe, v akej boli to bolo zamýšľané od začiatku. Ak máte radi literatúru, ktorá nie je prvoplánová, ktorá je pôvodná a hlavne skutočne dobrá, siahnite po novinke Prelet sťahovavých vtákov. (Viac info)

  • Scott Jurek, Steve Friedman – Jez a běhej

    A teraz výborná správa pre všetkých, ktorí pravidelne obúvajú tenisky (alebo aj nie, ak ste fanúšik barefoot) a vyplavujú si endorfíny behaním. Scott Jurek je jedným z najlepších bežcov sveta. Opakovane vyhral najťažšie ultramaratóny, aké sa na Zemi vôbec organizujú, nechtiac sa stal jedným z hlavných hrdinov skvelej knihy Stvorení pre beh a takto by sa dalo pokračovať do nekonečna. Scott je jednoducho pán a každé slovo, ktoré o behaní povie, má cenu zlata. Aj preto je táto kniha prakticky povinným čítaním pre každého bežca. (Viac info)

  • Charles Duhigg – Sila zvyku

    A na záver som si nechal úplnú chuťovku. Najlepšiu kniha roka 2012 podľa The Wall Street Journal a Financial Times. A keďže som ju už čítal po anglicky, môžem s týmto označením len a len súhlasiť. Je neuveriteľné, ako ľahko možno manipulovať ľudmi. Ak pochopíme, ako zvyky fungujú, môžeme ich veľmi ľahko zmeniť a využiť vo svoj vlastný prospech. Strhujúce rozprávanie, podložené mnohými najnovšími vedeckými poznatkami, prináša celkom nové chápanie ľudskej povahy a jej potenciálu na zmenu. Ak vás zaujíma, ako sa dá jednou drobnou zmenou od základu prebudovať celý svoj život, potom je toto kniha pre vás! (Viac info)