blog

Knihomoľky knihomoľkám – tipy na čítanie na MDŽ

štvrtok 7. marca 2024 15:57
Št 7.03. 2024 15:57

Akú knihu by si odporučila na MDŽ svojej obľúbenej žene? Spýtali sme sa niekoľkých Martinusáčiek a toto sú ich knižné tipy :)

Matky a dcéry

“Jedna z mojich najobľúbenejších žien je moja sesternica, ktorú veľmi obdivujem za jej životnú silu a odvahu. Práve preto by som jej venovala knihu Matky a dcéry. Je to skvelý viacgeneračný príbeh, v ktorom precítite všetky emócie a zažijete pri ňom veľa šťastných, ale aj smutných chvíľ. Prinúti vás zamyslieť sa nad svojimi vlastnými rodinnými vzťahmi, pretože aj šťastné rodiny majú svoje tajomstvá.”

Milena Menichová, špecialistka zákazníckeho servisu

 

Daisy Jones & The Six

“Pre mňa je mojou obľúbenou ženou sesternica Zuzka. Jej a aj vám všetkým by som odporučila knihu Daisy Jones & The Six, pretože ženy by si mali ísť za svojimi snami presne tak, ako hrdinky v tejto knihe.”

Alexandra Sidorová, kníhkupkyňa

 

Demon Copperhead

“Svojim najobľúbenejším ženám odporúčam svoju aktuálne najobľúbenejšiu knihu: Demon Copperhead. Určite je jedna z najlepších, ktorú budete tento rok (alebo aj vôbec!) čítať. Krásny a vynikajúco napísaný román, ktorý zlomí srdcia, ale ich aj hneď ozdraví.”

Zuzana Pršová, manažérka produktového tímu 

 

Sedem manželov Evelyn Hughovej

“Mojou obľúbenou ženou je moja mamina a odporučila by som jej knihu Sedem manželov Evelyn Hughovej, pretože témou tejto knihy je, že o tom, kým sme, nerozhodujú ľudia v našom okolí, ale my samy. Práve Evelyn je knižnou postavou, z ktorej chce mať každý niečo iné – manželku, matku, celebritu, milenku… To kým Evelyn je, si však určuje iba ona sama.”

Lucia Dubeková, kníhkaviarnička 

 

Rod zeme a krvi

“Svojim blízkym kamarátkam by som bez váhania odporučila a darovala knihu, ktorá nepoučuje, neukazuje nám, ako byť lepšou verziou seba, ani ako mať produktívnejší deň, ale zavedie nás na miesta, kde v momente zabudneme na náš to-do list. Sú dni, keď potrebujeme vypnúť a ponoriť sa do úplne iného sveta a práve Rod zeme a krvi je fantasy kniha, ktorá vám všetko toto (a možno ešte viac) prinesie.”

Simona Lichá, marketingová špecialistka 

 

Babel

“Mám viacero obľúbených žien a každej z nich by som určite odporučila Babel. Táto knižka ma totiž zaujala nielen krásnym vizuálom, ale aj príbehom a témami, ktorých sa dotýka. A okrem toho, že je to skvelá dark academia z fiktívnej histórie s dávkou mágie, jednou z vedľajších tém je aj diskriminácia žien. Nájdete tu silné ženské hrdinky, ktoré sú tak trochu rebelkami a na konci dňa majú možnosť niečo zmeniť. A povedzme si úprimne, že ženy v sebe ukrývajú neskutočnú silu a moc, ktorá vie pohnúť aj dejinami.”

Nikola Mihaliková, produktová manažérka

 

Štvrté krídlo

“Mojej mladšej sestre by som odporučila Štvrté krídlo. Je to fantasy príbeh, ktorý rozpráva o silnej vôli ženy podceňovanej rovesníkmi, rodinou, aj priateľmi. Napriek tomu, že jej nikto neverí, v knihe nespočetne veľakrát ukáže, že sila nemusí byť len fyzická.”

Emma Viznerová, kníhkupkyňa

 

Kleopatra a Frankenstein

“Svojej najlepšej kamarátke by som odporučila knihu Kleopatra a Frankenstein. Je to príbeh o všednostiach života, láske k druhým, ale aj k sebe samému, o ťažkostiach, s ktorými sa vie stotožniť mnoho z nás a mať tak pocit, že v tom nie sme sami. Autorka si vás získa svojim štýlom písania, kniha sa číta ľahúčko, až sa miestami musíte krotiť, aby ste ju neprečítali za deň. V tomto roku vychádza aj jej slovenský preklad vo vydavateľstve Literárna bašta a ja sa ho už neviem dočkať!”

Kristína Čižmáriková, marketingová špecialistka 

 

Icebreaker

“Svojím najbližším a najobľúbenejším ženám by som určite odporučila knihu Icebreaker. Je to skvelá oddychovka, ktorá nám všetkým ukazuje, že každá z nás potrebuje niekoho, kto sa o nás postará, aj keď my samy na seba niekedy zabúdame.”

Lenka Szentiványiová, baristka 

 

Jemné umenie mať veci v paži

“Jednej výnimočnej žene, mojej kamarátke Lucke, by som venovala práve túto knižku. A prečo? Lebo jej odvaha naučiť sa stáť za sebou samou, hovoriť nie a byť na strane dobra v práci, aj v súkromí stojí za veľký klobúk dolu.”

Ivana Froľová, HR špecialistka