blog

Knižné tipy: To najlepšie, čo v septembri vychádza

pondelok 16. septembra 2013 12:06
Po 16.09. 2013 12:06

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Khaled Hosseini – A hory odpovedali ozvenou

    Asi úplne nerozumiem, ako je to vôbec možné, ale už onedlho má v slovenčine vyjsť novinka autora, ktorý už dvakrát uchvátil čitateľov a nijak veľmi sa o tom nehovorí. Tisíc žiarivých sĺnk, aj Majster šarkanov dokázali, že Khaled Hosseini je pán spisovateľ, ktorému stačia dve knihy na to, aby sa zaradil medzi svetovú špičku. A tretia kniha je tu na to, aby to potvrdila. Neviem ako vy, ale ja sa už neviem dočkať! 🙂 (Viac info)

  • John Irving – V jedné osobě

    A so skvelými knihami rozhodne nekončíme! Veď meno Johna Irvinga je zárukou, že si budete môcť vychutnať to najlepšie, čo v súčasnej americkej literatúre momentálne vzniká. Slávny autor nás opäť vezme do mestečka First Sister v Novom Anglicku, kde sa zoznámime s William Abottom, 60-ročným spisovateľom, ktorý nám vyrozpráva svoj životný príbeh. Pripravte sa na príbeh človeka, ktorý väčšinu života spoznával a hľadal svoju vlastnú sexualitu. Nazrieme do sveta gayov 70.-tych rokov a budeme svedkami príchodu epidémie AIDS. Ale hlavne – čaká nás silný román, akých veľa na trhu nie je. (Viac info)

  • Tana Frenchová – Ztracený přístav

    Ak máte radi detektívky, potom vám asi meno Tane Frenchovej nie je neznáme. Vynikajúca írska autorka síce slovenských čitateľov nezaujala dostatočne na to, aby sa pokračovalo v slovenských prekladoch jej kníh. Našťastie, v ČR sa jej darí viac, takže aj naďalej môžeme sledovať prípady a osudy hrdinov, na ktorých sa postupne zameriava. Tentoraz to bude Delovka Kennedy, ktorý dostane na starosť vraždu dvoch detí a otca v opustenom satelitnom mestečku za Dublinom. (Viac info)

  • Hugh Jones, Alexander James – Maratony

    Je to možno prekvapivé, ale v Martinuse je nielen veľa knihomoľov, ale aj bežcov. Aj preto sa veľmi tešíme z knihy s lakonickým názvom Maratóny, ktorá je zbierkou 50 najlepších maratónov sveta. Či už uprednostňujete rýchle mestské maratóny, alebo radšej vybehnete do prírody, v tomto sprievodcovi si určite prídete na svoje! Kniha je rovnako vhodná pre začiatočníkov, ktorí hľadajú ideálny pretek na začiatok kariéry, ale aj pre pokročilých, ktorí majú záujem o niečo špeciálne. (Viac info)

  • Kitty Fergusonová – Stephen Hawking

    No schválne, koľkých žijúcich fyzikov svetového mena by ste vedeli vymenovať v tejto chvíli? Asi by ich nebolo veľa a asi by medzi nimi figuroval aj Stephen Hawking, jeden z najznámejších (a najgeniálnejších) vedcov dnešnej doby, ktorý sa preslávil nielen brilantnými vedeckými teóriami, ale aj neľahkým údelom, s ktorým sa musí pasovať každý deň. Ak vás zaujíma jeho život, určite by ste mali siahnuť po knihe Kitty Fergusonovej, ktorá pri jej písaní spolupracovala so samotným Hawkingom, ale aj s jeho blízkymi spolupracovníkmi. (Viac info)