blog

Knižné tipy: Jesenný príval noviniek neustáva

pondelok 28. októbra 2013 14:31
Po 28.10. 2013 14:31

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Daniel Glattauer – Navždy tvoj

    Daniel Glattauer je na Slovensku známy svojimi románmi Priateľ do dažďa a Siedma vlna. V najnovšom románe Navždy tvoj prekvapil novou a neošúchanou témou – stalkingom – prenasledovaním, ktoré sa stalo fenoménom dnešnej doby. Odteraz slovo „miláčik“ bude právom u nejedného čitateľa vyvolávať zimomriavky. Román Navždy tvoj sa začína ako príjemná romanca, ktorá čoskoro nadobudne kriminálny nádych a končí sa ako psychotriler. (Viac info)

  • Kathy Reichs – Prídem ťa zabiť

    Do Montrealu zavítalo leto a doktorka Temperance Brenannová sa ujala náročného poslania riaditeľky oddelenia forenznej antropológie v provincii Quebec. Jej prvá pracovná zastávka je novoobjavené pohrebisko v centre mesta. Tempe stačí jeden pohľad na ľudské ostatky zabalené v igelitových vreciach a je jej jasné, že víkend strávi v laboratóriu. Ide o veľmi brutálnu vraždu. Kto však je tá osoba s ryšavými vlasmi a s drobnou kostrou? Brenannová je presvedčená, že po uliciach chodí vrah, a zapojí všetky svoje kriminalistické vedomosti i schopnosti, aby ho zastavila. (Viac info)

  • Rado Ondřejíček – Tekvicový prívarok pre dušu

    Sú texty, ktoré človeku pohladia dušu, ukážu mu krásy sveta tam, kde ich ani neočakával, pripomenú aké dôležité je v každej dobe ostať šľachetnou ľudskou bytosťou, texty prekypujúce láskou, toleranciou, pokorou a múdrosťou, texty písané s úctou a rešpektom k všetkému živému. V tejto knihe ich však nenájdete. Ani jeden. Zato je plná uštipačných, nactiutŕhačných, ľahkovážnych, cynických ba aj celkom sprosto vulgárnych literárnych šrapnelov. Niektoré autor písal pre radosť, iné zo zúfalstva , ale všetky s jediným úmyslom: pobaviť čitateľov, ako je on sám. Vďaka tejto výberovke si ich môžete vziať na záchod, do električky, alebo ich aspoň po niekom hodiť. (Viac info)

  • Timothy Snyder – Krvavé územie

    Uprostred Európy, uprostred dvadsiateho storočia, zavraždili Sovieti a nacisti na krvavom území medzi Berlínom a Moskvou štrnásť miliónov ľudí. Počas dvanástich rokov na území dnešného Poľska, Ukrajiny, Bieloruska, pobaltských štátov a v západnej časti Ruska každý rok zmasakrovali v priemere viac ako milión obyvateľov. Bol to výsledok cielenej politiky, ktorá priamo nesúvisela s bojovými operáciami. Kniha pomáha pochopiť, že toto šialenstvo malo systém.  (Viac info)

  • David Laňka, Petra Jančálková – Váš Petr Hapka

    Petr Hapka je bez pochýb jednou z najvýraznejších osobností českej kultúrnej scény. Autor, skladateľ a spevák desiatok piesní, ktoré už získali priam kultový status, bude čoskoro oslavovať sedemdesiat rokov. A pri tejto príležitosti vychádza jeho autorizovaná biografia, v ktorej Hapka otvára svoje vnútro, odhaľuje svoje myšlienkové pochody a oboznamuje nás s príhodami, činmi a udalosťami, ktorého ho v živote najviac ovplyvnili. Ak patríte medzi fanúšikov tohto výnimočného umelca, potom by ste si jeho biografiu rozhodne nemali nechať ujsť. (Viac info)

  • Joanna Sayago Golub – The Runner’s World Cookbook

    Runners need to eat well in order to perform, and what they eat can have a direct influence on how they run. The Runner’s World Cookbook is the perfect combination of performance-boosting nutrients to maximize performance with easy, delicious, and quick recipes. This cookbook contains 150 recipes sourced primarily from the authoritative voice in running itself, “Runner’s World “magazine, along with exciting additional content. These recipes are intended to maximize a runner’s performance and enhance nutritional benefits. (Viac info)