blog

Knižné tipy: Bestsellery horúce ako leto! :-)

utorok 17. júna 2014 01:34
Ut 17.06. 2014 01:34

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Michael Connelly – Bohovia viny

    Charizmatický Michael Connelly je ikonou amerického detektívneho románu. Popularitu si už dávno získal aj u slovenských čitateľov. Tí netrpezlivo očakávajú každú z jeho nových kníh. Napísal dvadsaťpäť románov a niektoré z nich boli sfilmované. V románe Bohovia viny advokát Mickey Haller opäť rozohrá smrteľne nebezpečnú partiu – poškuľuje po poste okresného prokurátora.  (Viac info)

  • Malcolm Gladwell – Dávid a Goliáš

    Pred tritisíc rokmi na bojisku v starej Palestíne mladý pastier skosil mocného bojovníka obyčajným kameňom vystreleným z praku. Odvtedy sú ich mená Dávid a Goliáš synonymom boja medzi zdanlivo slabšími a obrami. Dávidovo víťazstvo bolo nepravdepodobné a zázračné. Nemal vyhrať. Alebo vari áno? V Dávidovi a Goliášovi Malcolm Gladwell spochybňuje naše nazeranie na prekážky a znevýhodnenia, ponúka nové chápanie toho, čo znamená byť diskriminovaný, vyrovnať sa s postihnutím, stratiť rodiča, prípadne navštevovať priemernú školu či trpieť akýmkoľvek iným druhom zdanlivej nepriazne osudu. (Viac info)

  • Hugh Howey – Silo

    Svet, ako ho poznáme dnes, sa stal neobývateľným. Posledným útočiskom ľudí, ktorým sa podarilo prežiť, je obrovské, vyše stoposchodové podzemné silo. Ľudia sa tu rodia, žijú a pracujú, aby sa po smrti stali výživou pre rastliny na farmách. Pohyb po sile je možný iba po točitom schodisku, mnohí obyvatelia sa preto od svojho rodiska za celý život nevzdialia viac než niekoľko poschodí. Platia tu prísne pravidlá, pôrodnosť podlieha kontrole, iná ako oficiálne schválená láska je neprípustná.  (Viac info)

  • Douglas Adams – Stopárov sprievodca galaxiou (kolekcia 1.-6. dielu)

    Stopárov sprievodca galaxiou (kolekcia 1.-6. dielu) – kolekcia všetkých šiestich dielov štvordielnej trilógie Stopárov sprievodca galaxiou.  (Viac info)

  • Frank Miller – Kurva velký Sin City

    Všech sedm dílů Sin City v jednom svazku oddělených od sebe u nás nikdy nepublikovanými obálkami. Kurva velký Sin City vychází v limitovaném nákladu, bude obsahovat všech sedm dílů Sin City v jednom svazku ve dvojnásobně velkém formátu. Jednotlivé díly jsou od sebe oddělené v Čechách nikdy nepublikovanými obálkami. Kniha o 1360 (černobílých, dvoubarevných i celobarevných) stranách váží více než 6 kilo. Jednotlivé výtisky budou číslovány. (Viac info)

  • Stefan Zweig – Svet včerajška

    Slávna autobiografia viedenského rodáka zachytáva spoločenské a politické zmeny od konca 19. storočia až po začiatok 40. rokov minulého storočia, keď autor spolu s manželkou spáchal v emigrácii samovraždu. Nie je to len milostný list starým časom, ako bývajú niekedy označované úvodné časti jeho memoárov, ale aj svedectvo toho, ako sa predvojnová Európa vrhla do náručia zničujúcej prvej svetovej vojny a odniesla si z toho primálo poučenia, aby sa nevyhla ďalšiemu konfliktu. V knihe zachytil nielen nástup nacizmu a to, „koľko ľudskej dôstojnosti zmizlo v tomto storočí“, ale aj pulzujúci intelektuálny život či premeny morálky na prelome storočí, keď práve dospieval.  (Viac info)