blog

Mal to byť pekný život je už na sklade!

pondelok 1. júna 2009 00:01
Po 1.06. 2009 00:01

Mal to byť pekný životDlho očakávaná novinka z vydavateľstva Evitapress práve dorazila na náš sklad! Kniha oficiálne vychádza až koncom tohto týždňa, no my ju máme skladom exkluzívne o niekoľko dní skôr ako sa dostane do bežných kníhkupectiev! Preto ak sa neviete dočkať, objednajte si knihu ešte dnes alebo sa zastavte v našom kníhkupectve na Obchodnej… 

Novinka sa už takmer dva týždne suverénne drží na čele nášho rebríčka najpredávanejších titulov. Knižka z pera bývalej šéfredaktorky amerických novín Slovakia Today a tiež ex-redaktorky Rádia Okey Andrey Coddington. Skutočný príbeh Slovenky, žijúcej v New Yorku na Manhattane. Jej boj, jej láska, jej strata a ďalší boj. Nielen o prežitie. Ale aj život. Zaujme každého, kto chce spoznať Ameriku slovenskými očami a kto chce vedieť, ako žijú tí našinci, čo v NY hľadajú svoje šťastie.

 

Prečítajte si krátku ukážku z knihy:

Relatívny pokoj trval pár hodín, presnejšie do prvého prebaľovania. Brunova plienka odhalila, čoho som sa bála najviac – kaluž krvi. Viem, že je zle. Strašne zle. Zlomená som zavolala Collina, ktorý bol doma v zlomku newyorskej sekundy, a letíme spolu na pohotovosť. Tá istá nemocnica, len iný vchod. Americká pohotovosť v New Yorku je špinavou nahotou slabín kapitalistického rozkvetu. V čakárni, ktorá je nabitá do posledného miesta feťákmi, bezdomovcami, opilcami, usoplenými deckami, vreštiacimi latinskoamerickými mamasitami, stoja ozbrojení policajti. Všetci potrebujú pomoc a dožadujú sa jej vyberane aj nevyberane. Collin sa tentoraz s nikým a s ničím nemaznal. Džentlmen so zabijackým pohľadom odbil policajta, vletel dnu a reval, že má na rukách krvácajúceho novorodenca. Zaúčinkovalo to. Dvere nám otvárali a Bruno bol okamžite obkolesený ľuďmi v modrých a bielych plášťoch. Na pohotovosti sa nestarajú o diagnózu, sú praktickí. „Musíme zastaviť krvácanie.“ „Dusík.“ Ranku mu zacelili dusíkom. Sedím na stoličke a veľa nechýba, aby som odpadla… Bruno strašne plače, ja strašne plačem a nevládzem, jednoducho už nevládzem – ani ho chytiť, ani mu pomôcť. Zjavil sa ďalší čierny anjel – malá stará černoška, ktorá ho berie na ruky, uchlácholi a spiaceho podá Collinovi. Ďakujem jej očami a ona vie, koľká bije.

Dočítajte si úryvok do konca!

 

Kto chce spoznať Ameriku slovenskými očami, kto chce vedieť, ako žijú tí našinci, čo v NY hľadajú svoje šťastie, ten už vie, čo bude v lete čítať. A kúpiť si ju môžete hneď teraz za skvelú cenu na Martinus.sk!