blog

Knižky, pri ktorých sa vám zaručene rozbúcha srdce

utorok 7. mája 2024 16:03
Ut 7.05. 2024 16:03

Máj, lásky čas. Síce je to už klišé, ale priznajme si, že spolu s rozkvitajúcou prírodou sa aj v nás niečo pohne a zrazu máme chuť na romantiku. Minimálne ja to tak mám a aj keď som celý rok prevažne trilerová, práve na jar dávam šancu tým milým, rozkošným príbehom so šťastným koncom.

Adelaide

Knižka, ktorú budem odporúčať všade, kam budem chodiť. Dojemný a osviežujúci pohľad do života mladej študentky Adelaide, ktorá sa snaží nájsť si svoje miesto v neistom svete, chybuje, učí sa, padá a znova sa učí, spoznáva lásku za láskou, až jedného dňa príde ten, ktorý ju úplne zmení.

Teória lásky

Keby v tomto zozname chýbala nová Ali Hazelwood, asi by so mnou bolo niečo v neporiadku. Veľmi ťažko popísať, čo pri autorkiných knihách zažívam. Ja nimi tých kratučkých 350-400 strán doslova dýcham. Smejem sa na každom trápnom vtipe, teším sa na každé „náhodné“ stretnutie hlavných hrdinov, zamilovávam sa do ich lásky znova a znova a znova. Nedokážem ten príbeh pustiť z rúk, doslova sa ním chcem neustále obklopovať, žiť na jeho stránkach, spoznávať hrdinov a dookola sa priblblo usmievať. A neskutočne by som to všetko dopriala aj vám.

Duológia AnatómiaNesmrteľnosť

Toto skutočne nie je typická romantická kniha. Musíte sa pripraviť na to, že veľkú časť deja strávite na cintoríne v celkom pochmúrnej atmosfére, kde vám možno z času na čas bude nepríjemne, ale ono to naozaj stojí za to. Hazel a Jack sú dvojica, ktorú prosto chcete spoznať, zapadnúť do ich prazvláštneho vzťahu a byť toho všetkého súčasťou. Naozaj nekonvenčný, no pútavý príbeh lásky-nelásky.

Ahoj, tu je Sam

Mám tu pre vás aj tip na niečo menej veselé. Hlavnou témou je postupné zmierenie sa so smrťou milovanej osoby a celkovo ide o veľmi silný príbeh, ktorý sa vám rýchlo dostane pod kožu a pri ktorom jednoducho budete chcieť sedieť až do úplného konca. A ani sa toľko nenaplačete… aj keď slzička občas „ukápne“.

V tieni olivovníkov

Sprvu môže príbeh vyznievať mierne melancholicky, predsa len sa dostávame do kontaktu so ženou, ktorá zrazu zostala sama. Avšak v momente, kedy sa rozhodne vziať svoj život do vlastných rúk, je to už len úsmev za úsmevom. Pripravte sa na slnečné Chorvátsko a veľa, veľa lásky!

Recept na lásku

Pre milovníkov grafických románov tu mám jeden svieži tip. V Recepte na lásku sa, už ako z názvu vyplýva, dočkáte vynikajúcich receptov a jedného veľkého romantického príbehu, pri ktorom sa budete neustále vyškierať od ucha k uchu.

Vila na ostrove

Nielen romantika ako sa patrí, ale aj nádherné, prenádherné prostredie, do ktorého atmosféry som sa zamilovala v prvom momente. Myslím si, že práve ono bolo tým, čo mi dovoľovalo na pár chvíľ si oddýchnuť a len si vychutnávať všetku tú krásu, lásku a pokoj.

Útek na vidiek

Na záver osvedčená autorka – Julie Caplin a jej stand alone román. Môcť sa na necelých 400 strán ocitnúť v takom rozprávkovom prostredí, kde má všetko svoj čas, kde vás spevom budia vtáky, kde máte konečne priestor na chvíľku pokoja na čerstvom vzduchu… sen! Naozaj vrelo odporúčam každej jednej milovníčke romantických pohladení po duši.

 

Ako vždy verím, že vás moje tipy na jarné čítanie plné lásky zaujali a budem naozaj rada, ak sa so mnou vy podelíte o nejakých svojich romantických obľúbencov!

 

 

Katka Pecháčková

Katka už niekoľko rokov vystupuje na Instagrame pod menom @laska_ku_kniham. Je veľkou milovníčkou kníh vo všetkých možných formách a toto jej najmilšie hobby postupne prerástlo do aktívneho recenzovania, fotenia a hlavne tešenia sa z každej novinky, ktorá jej pristane na stole.

Články autora