blog

Slávny švédsky autor bol na palube lode, ktorú prepadli izraelské jednotky

utorok 1. júna 2010 00:00
Ut 1.06. 2010 00:00

Hovorca Henninga Mankella prehlásil, že tento najpredávanejší švédsky žijúci autor bol na palube jednej zo šiestich tureckých lodí tzv. “Flotily slobody”, ktoré včera prepadli izraelské vojenské jednotky. Ozbrojený stret si vyžiadal najmenej desať mŕtvych, ďalších 16 ľudí skončilo v izraelskom väzení. Ako vyhlásil Robert Johnsson, hovorca slávneho švédskeho autora, s Henningom Mankellom sa mu nedarí spojiť od momentu ozbrojeného stretu.

Henning Mankell bol v roku 2008 deviatim najpredávanejším autorom na svete. Preslávil sa najmä vďaka sérii detektívok s hlavným hrdinom Kurtom Wallanderom. Slovenskí čitatelia mali možnosť spoznať tvorbu tohto uznávaného spisovateľa v minuloročnom bestselleri Číňan.  Koncom júla má vyjsť v slovenčine aj ďalší jeho román Nepokojný muž.

Zdá sa, že autor, ktorý je známy svojou humanitárnou činnosťou sa plavil na palube lode Sofia. Spolu s ním sa na lodi mali nachádzať ďalší desiati Švédi. Ich osud je v tejto chvíli neznámy, ostáva nám len dúfať, že sa jedná o čisto technickú záležitosť a že Henning Mankell v tejto chvíli len jednoducho nemá možnosť, ako sa spojiť so svojimi blízkymi.

Zdroj: Star.com

Zaujímavé linky:

Izraelské komando zabilo aktivistov (Sme.sk)