blog

Zaručené tipy na knihy (nielen) pod vianočný stromček

utorok 7. decembra 2010 00:01
Ut 7.12. 2010 00:01

Skôr či neskôr to muselo prísť! December už beží v plnom prúde, skutočne plnohodnotná zima tiež začala, načim by bolo darčeky zháňať! 🙂 Veď aj vy ste si už určite všimli, že radosť z dostávania darčekov dokáže predčiť len radosť z ich dávania. Nie je nad ten pocit z pohľadu na rozžiarené oči našich najbližších, keď sa nám podarí trafiť sa do ich vkusu a túžob. A práve preto sme pre vás pripravili Vianočného pomocníka a niekoľko stoviek starostlivo vyberaných kníh, filmov, puzzle a hier, ktoré si určite zaslúžia miesto pod vianočným stromčekom. Stačí, ak si vyberiete, pre koho darček má byť a my vám poradíme.

A ak si chcete ešte pred použitím Pomocníka spraviť prehľad v tituloch, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti, potom sa určite pozrite na náš dnešný článok. Tentoraz vám prinášame tie najlepšie tipy na knihy, ktoré vyšli tento rok a zaručene potešia (nielen) pod vianočným stromčekom. 🙂

Príbehy plné lásky, sexu a romantiky, ktoré ocení každá žena
Každé miesto má svoje tajomstvo. Každý človek niečo skrýva. Niekedy musíme ísť do minulosti, aby sme pochopili prítomnosť, niekedy musíme niekoho opustiť, aby sme sa k nemu dokázali vrátiť. Nový román Maxima E. Matkina prichádza až po troch rokoch a rozpráva o ľuďoch, ktorí sú schopní naozaj milovať, pretože vedia, že láska nie je nič také, na čo máme vždy právo. Ak chcete vedieť, čo to znamená byť päť minút v Číne, v čom tkvie tajomstvo neviditeľnosti a aké môžu byť skutočné city, čítajte túto knihu. Všetko je niekde pod povrchom. (viac info)
Jedinečné „súborné dielo“ Evity Urbaníkovej v exkluzívnom balení a v limitovanom náklade 3000 kusov.
Obsahuje:

• Všetky doteraz vydané knihy Evity Urbaníkovej.
• Všetky knihy majú tvrdé väzby a papierový prebal s pôvodnými motívmi.
• Len v Evitaboxe nájdete aj knižku Príliš osobná známosť, ktorú bolo doteraz možné získať len ako prílohu časopisu Madam EVA.
Unikátny diár na rok 2011 v odvážnej oranžovej farbe. (viac info)

Sofia Maniševičová je dcéra Židovky odvlečenej nacistami do Osvienčimu. Detstvo a mladosť prežíva v Československu, v rodine, kde sa dodržiavajú židovské sviatky a zvyky. Pod vplyvom spoločnosti, ale aj rodiny, ktorá nalieha, aby sa vydala len za Žida, sa Sofia rozhodne pre útek. Chce byť slobodnou Židovkou a dúfa, že vo vysnívanej Amerike stretne aj osudovú lásku. Podarí sa jej to? Bude mať Sofia bohatstvo, lásku, slávu, vieru alebo príde o to najdôležitejšie – rodinu a milovaných? (viac info)
Príbeh Jakuba, ktorému sa rozpadá manželstvo a dokonca ho stretáva aj vážny zdravotný problém, no napriek tomu vstáva z prachu a verí, že všetko sa obráti na dobré. „Nie sú zázraky. Človek dokáže všetko. Stačí myšlienka a neporaziteľná viera a môžeme chodiť po vode, liečiť seba i ostatných, stať sa bohatými, úspešnými, šťastnými. Je to v nás, sme predsa boží. Čo si vieme predstaviť, to môžeme aj dostať. Hocijakú šialenosť. (viac info)
Nový, v poradí už ôsmy román našej najpopulárnejšej autorky prináša pútavý príbeh dvadsaťsedemročnej Saše a jej mamy, ktoré sa musia vyrovnať so stratou otca a sestry, resp. manžela a dcéry. A hoci sa zdá, že o nešťastnej udalosti vedia všetko, po rokoch vyjdú najavo isté skutočnosti a odrazu je všetko inak… (viac info)
Archeologička Page prichádza do Izraela do domu istého arabského páru. Manželia tvrdia, že vo svojom dome vídavajú duchov dvoch milencov. Každého, kto sa v ňom ocitne, vraj zachváti láska a túžba… (viac info)
Sexuálnejší ako Intimita vlkov, dojímavejší ako Posadnutosť. Ako sa cíti muž, keď zistí, že jeho žena ho podvádza s milencom o dvadsaťpäť rokov mladším? Ako sa cíti slávna herečka, keď zistí, že bola surovo zneužitá? Ako sa cíti známy právnik, gej, keď odhalí dôvod svojej inakosti? Ako sa cíti submisívna lesba, keď ju chce zavraždiť jej priateľka? (viac info)
Poriadna dávka napätia pre poriadnych chlapov!
Jeden múdry človek, ale nebol to policajt, raz odhalil tajomstvo vraždy a z tajomstva sa razom stalo najstaršie kriminalistické pravidlo. Je jednoduché: vraždí sa buď pre peniaze, alebo kvôli ženám. Krauz a Fischer odrobili na oddelení vrážd pekných pár rokov a mohli iba prikývnuť, prax staré kriminalistické pravidlá poväčšinou potvrdzovala. Aj na jar roku 2003, keď našli zohavené telá mileneckej dvojice, vedeli už od začiatku, že motív dvojnásobnej vraždy bude buď v peňaženke mladého tiežpodnikateľa, alebo v nohavičkách jeho milenky. Aby sa dostali ďalej, museli rozplietať klbko udalostí spred roka, ale to im neprekážalo, lebo rozpletať klbká bola ich každodenná rutinná práca… (viac info)
Projekt Noe – tajný vládny experiment, ktorého cieľom je premeniť ľudské telo na smrtiacu zbraň. Lenže čosi sa škaredo pokazí. Dvanásť testovaných subjektov utečie a roznesie vírus meniaci ľudí na ešte nenásytnejšie, smrtiacejšie a prakticky nezničiteľné bytosti. Trinásty subjekt, šesťročné dievča menom Amy, zachráni agent FBI. Spolu utečú do oregonských vrchov, ďaleko od civilizácie zasiahnutej katastrofálnymi dôsledkami Projektu Noe. Priechod prináša reálnu víziu sveta, kde vládne strach a pud sebazáchovy a kde osud ľudstva možno spočíva na pleciach zvláštneho tichého dievčatka. Ambiciózny, silný príbeh z pera Justina Cronina epickým rozmachom zahŕňa prvky katastrofy a boja o prežitie, sebaobetovania, ale i nádeje. (viac info)
Čo sa to stalo v mestečku Chester’s Mill? Aká záhadná sila uväznila jeho obyvateľov pod neviditeľný zvon, cez ktorý nepreniknú ani najmodernejšie počítačom riadené rakety? Obyvatelia Chester’s Millu však riešia predovšetkým problém, ako prežiť. Pod záhadnou bariérou, ktorú všetci nazývajú prosto Kupola, čas plynie akosi rýchlejšie, ľudské vášne vybuchujú prudšie, smrť je brutálnejšia a zlu sa darí ako nikdy predtým. (viac info)
Harry Bosch nemusel ani chvíľu premýšľať, či pozná zavraždeného predavača MOTTO LIQUORS a či jeho príbuzným môže naisto sľúbiť, že jeho vraha privedie za každú cenu pred spravodlivosť. To ešte netušil, aká vysoká tá cena bude… Už na samom začiatku vyšetrovania sa mu podarí zásad-ný prelom, keď zistí, že zavraždeného vydierala čínska mafia známa pod názvom Triáda. (viac info)
Štokholmského lekára Erika Mariu Barka privolajú v noci k naliehavému prípadu ťažko zraneného chlapca. Jeho otca, stredoškolského učiteľa Andersa Eka, matku Katju aj päťročnú sestru Lisu našli mŕtvych. Brutálny vrah ich dobodal nožom. Prežil len pätnásťročný Josef. Kriminálny inšpektor Joona Linna predpokladá, že páchateľ plánoval vyvraždiť celú rodinu. V nebezpečenstve sa tak ocitá aj Josefova staršia sestra Evelyn. (viac info)
Príbeh muža, ktorý robil všetko inak, a predsa skončil predvídateľne. Výnimočná postava zločinu na Slovensku, najobávanejší mafián svojej doby, na ktorom sa názorne ukazovali vzostupy a pády politickej scény Slovenska, bieda i výhry justície a radikálne zmeny spoločenského pozadia zločinu. Černák je v histórii slovenského zločinu výnimočný. (viac info)
Lov na Eichmanna je majstrovsky napísaný príbeh o legendárnej operácii tajnej služby Mossad – o love na najhľadanejšieho nacistického zločinca Adolfa Eichmanna. Autor sleduje obersturmbannführera SS Eichmanna počas posledných dní Tretej ríše ako aj všetky kroky, ktoré podnikol, aby utiekol zo zajateckého tábora v Nemecku a neskôr za pomoci bývalých nacistov až do Argentíny. (viac info)
Knihy pre náročnejších čitateľov a čitateľky
Roku 1995 postihla Japonsko dvojí katastrofa: v lednu zemětřesení v Kóbe a o dva měsíce později sarinový útok v tokijském metru. Povídky tohoto souboru se odehrávají právě v čase mezi těmito událostmi. Setkáme se s mladou dívkou, která se zakoukala do staršího muže, máme tu bohatou podnikatelku cestující po Thajsku, kde je konfrontována s láskou i smrtí, čteme o obřím Žabákovi, který se pokouší zachránit město. I zde využívá Haruki Murakami stejná témata jako ve svých slavných románech. (viac info)
Dejiny lásky sú poctou veciam zabudnutým, túžbam nenaplneným, láskam navždy strateným.
Trpký humor, gradujúce napätie príbehu, záhady a hlavolamy, ktoré stojí za to vyriešiť. Román, ktorý provokuje k vlastným otázkam a súkromným odpovediam. (viac info)
Tentoraz je hrdinom človek-individualita, neopakovateľný a s nikým iným nestotožniteľný, celebrita, slávny divadelný a filmový herec Simon Axler, ktorý sa vo veku šesťdesiatich piatich rokov stane obeťou psychickej krízy – odrazu nie je schopný hrať, stráca uveriteľnosť, dôveryhodnosť, a uvedomuje si to nielen sám, ale nanešťastie vidia to aj kritici. Prichádza depresia, a to až taká hlboká, že sa rozhodne na mesiac uchýliť do psychiatrického ústavu a po jeho absolvovaní sa utiahne na vidiek. (viac info)
Zapomenutý spisovatel píše ve svém domě na pláži paměti. Do poklidného stereotypu přijíždí jeho nestydatá neteř Mariana se svým přítelem fotografem. Přes den se Mariana miluje nebo hádá se svým přítelem, kouří a chodí na procházky, v noci pomáhá strýci s přepisováním pamětí a nahá s ním vede vášnivé debaty v posteli, končící často až se svítáním. (viac info)
Dietmar Grieser, rozprávač, fejtonista, hľadač stôp či literárny detektív, autor úspešných bestsellerov, zachytil vo svojej knihe Strýko z Bratislavy mnohé pútavé historky. Kniha vznikla v rokoch 2008 — 2009, keď autor precestoval Slovensko a hľadal rakúske stopy súvisiace s naším priestorom. Navštívil okrem iného Bratislavu, a mnohé ďalšie slovenské mestá, kde sa odohrávali mnohé udalosti našej spoločnej histórie, ktorá bola roky vedome potláčaná. (viac info)
Edgar Sawtelle, ktorý bol od narodenia nemý, žil s rodičmi na farme na odľahlom severe Wisconsinu. Hoci Edgar komunikoval s rodičmi a okolím iba prostredníctvom posunkov, jeho život bol idylický a šťastný. Rodina Sawtellovcov chovala a cvičila psy, ktoré sami vyšľachtili. Sawttelovské psy vynikali poslušnosťou, inteligenciou a vernosťou, a preto sa aj stali Edgarovými najbližšími priateľmi a spojencami. Idylu pokojného vidieckeho života na farme naruší príchod Clauda, Edgarovho strýka. (viac info)
Julian Barnes vo svojom diele – ostatne, britská kritika ho označila za jeho najlepšiu knihu – Arthur & George ponúka čitateľovi kriminálny román, ktorý sa zakladá na skutočných udalostiach. V edwardovskom Anglicku bola táto kauza známa ako Výčiny v Great Wyrley. Julian Barnes oživí tento dávno zabudnutý prípad so zmesou intenzívneho výskumu a živej predstavivosti, no ponára sa aj do sveta týchto veľmi dvoch odlišných mužov. (viac info)
Marta Świderska-Pelinko, hodnotená v Poľsku ako najkultivovanejšia spisovateľka spomedzi ženských autoriek, sa knižne na Slovensku predstavuje prvý raz. Ide o jej v poradí druhý román. Tento bestseller súčasnej poľskej literatúry vznikol na základe hodnoverných faktov, z ktorých mnohé dodnes neboli vyriešené anglickou ani poľskou políciou. Hlavná hrdinka Jola sa rozhodla vycestovať za prácou do Anglicka. Namiesto očakávaného raja musí čeliť prekážkam predovšetkým zo strany rodákov. (viac info)
Aj skôr narodených poteší pekná kniha

V knihe Nestrácajte vieru nám Mitch Albom ponúka pôvabný príbeh pozoruhodnej osemročnej cesty medzi dvoma svetmi – dvoma mužmi, dvoma vierami a dvoma spoločenstvami –, ktorý môže byť inšpiráciou pre ľudí v ktoromkoľvek kúte sveta.

Nestrácajte vieru, Albomov druhý príbeh z oblasti literatúry faktu po Utorkoch s Morriem (Tuesdays with Morrie) sa začína nezvyčajnou prosbou osemdesiatdvaročného rabína z Albomovho rodiska, ktorý autora požiadal, aby predniesol reč na jeho pohrebe. Albom, ktorý sa necíti na splnenie úlohy, trvá na tom, že musí rabína lepšie spoznať. To ho vracia späť do sveta viery, ktorú pred rokmi opustil. (viac info)

Sedemdesiat osobností a priateľov o Milanovi Lasicovi k jeho sedemdesiatinám. Meno Milan Lasica je značka dobrého humoru, ale tiež – ako to výstižne napísal
* Boris Filan: Milan? CLASSICA.
* Zdeněk Svěrák: „Ako herca mám rád Milana Lasicu pre civilizmus a umenie zahadzovať pointy tak, aby sme si ich sami našli.“
* Anna Šišková: „Jeho humor je jedinečný. Mám ho však veľmi rada aj keď mlčí.“ (viac info)
Kniha Bolesti v krížoch a Pilates Medical ponúka nielen kompletný cvičebný program na celý týždeň, ktorý vyrieši vaše problémy s bolesťami v krížoch, ale aj podrobné informácie o tomto častom ochorení. Jej autori sú renomovaní odborníci z oblasti rehabilitácie a ortopédie zo špecializovaného centra pre liečbu porúch pohybového aparátu. (viac info)
Juraj Šebo sa narodil počas vojny. Hoci v tom čase mal len dva roky, toto traumatizujúce obdobie intenzívne prežíval. Dodnes keď počuje sirény sanitky, chaoticky hľadá najbližší kryt. Celé detstvo prežil v Bratislave a z toho pramení aj jeho blízky vzťah k tomuto mestu. Nerád chodil do školy, radšej poza školu. Predovšetkým do kina Čas, ktoré hrávalo nonstop. Už v útlom veku sa jeho IQ blížilo k hranici, ktorú dosiahol aj v zrelom veku. (viac info)
Pavel Liška a Tomáš Matonoha v rolích lidových vypravěčů z moravské vesnice! Oblíbená humoristická knížka Zdeňka Galušky, kterou proslavil úspěšný televizní seriál, vychází jako audiokniha. Tak jako v televizi, jsou i na zvukové nahrávce dva vypravěči a glosátoři života slovácké vesnice na počátku 20. století. (viac info)
Čím vysvetliť celosvetový vplyv tejto skromnej a obetavej rehoľnej sestry? Čo v nej bolo také neobyčajné, že zasiahlo vnútro toľkých ľudí? (viac info)
Lorna Byrneová vidí anjelov a rozpráva sa s nimi odmalička. Jej deti sú už dospelé a ona po prvýkrát otvorene rozpráva, čo videla a čo sa naučila. Žije pokojným životom na írskom vidieku. Keď bola dieťaťom, považovali ju za retardovanú, lebo nejavila záujem o svet vôkol seba. Pamätá si, že okrem okolitého sveta vnímala rovnako intenzívne aj anjelov a duše mŕtvych. Dlho si myslela, že aj ostatní vnímajú okolitý svet tak ako ona. (viac info)
Každý chlapec má dobrodružnú povahu…
Píše sa rok 1662. Po dvoch rokoch na tureckých galejach je z Kornela Báthoryho sotva tieň muža, ktorým kedysi bol. Zdá sa, že bezmenného otroka čaká už len smrť. Počas obliehania Kréty osmanskou flotilou sa však Báthory opäť stretáva s tureckým vzdelancom a cestovateľom Evliyom Čelebim, ktorý kresťanského rytiera vykúpi z otroctva a urobí z neho svojho pobočníka na cestách. Na rozkaz samotného sultána má Čelebi sprevádzať záhadného vezíra Kirmizi Mustafu do odľahlých končín Sýrie a možno ešte ďalej, až k ruinám dávnovekých miest hlboko v púšti. Na Báthoryho, Čelebiho a ostatných striehnu nielen piráti, vzbúrenci a záhadní maskovaní zabijaci, ale možno aj nepriatelia, ktorým obyčajná zbraň neublíži. (viac info)
Ponorte sa do sveta veľkolepých filmov o Harrym Potterovi a dozviete sa, prečo sa ľadové sochy na Vianočnom plese neroztopili; kde sa v skutočnosti „razia“ galleóny, sikle a knuty; ako prinútili hipogrifa spolupracovať s hercami; čo slúžilo ako inšpirácia pri Rokfortskom hrade; prečo sa de-mentori pohybujú tak, ako sa pohybujú, a omnoho viac. Kniha vznikla v spolupráci s filmovým štá-bom a hercami, ktorí preniesli obľúbené príbehy J. K. Rowlingovej na strieborné plátno. Kniha Harry Potter: Filmové čary prináša čarovný interaktívny zážitok – odhaľuje filmové tajomstvá, ponúka pohľad do sveta čarodejníkov, nezverejnené fotografie, nákresy a exkluzívne príbehy priamo od hlavných hrdinov. (viac info)
Ako fungujú autá je pestrý, dobre namiešaný koktail neuveriteľných faktov, fantastických ilustrácií a množstva luxusných ukážok vynálezu, ktorý raz a navždy zmenil svet. Zistíte, ako funguje motor, ako fyzikálna podstata rýchlosti, zrýchlenia a trenia ovplyvňuje riadenie a fungovanie auta, pochopíte zákony aerodynamiky. Objavíte autá budúcnosti, ktoré sa možno zaobídu bez benzínu, ciest, ba dokonca aj bez vodičov. (viac info)
Science fiction desetiletí odměněná Hugem, Nebulou a Pamětní cenou Philipa K. Dicka. Ústřední postavou románu je Case, počítačový zloděj, který vstupuje do celosvětové sítě a manipuluje s uloženými daty. Jeho prostřednictvím se dvě mocné umělé inteligence snaží o nelegální spojení do jednoho celku za předem neznámým účelem. Dnes již kultovní kniha příznivců kyberpunku se k nám ve svém třetím vydání vrací v novém překladu, jehož by se měla dočkat celá trilogie. (viac info)
Druhý diel kultovej série o nadpriemerne inteligentnom tínedžerovi sa odohráva v Ukiahu, kam sa Nick túžil presťahovať kvôli milovanej Sheeni – tá si však v internátnej škole cibrí francúzštinu. A tak nečudo, že Nick kuje jeden plán za druhým, ako dostať Sheeni nazad do rodného mesta. A keďže sa pritom riadi heslom, že v láske a vo vojne je dovolené všetko, „maléry“ na seba nedajú dlho čakať… (viac info)
Odvtedy, čo Arťom býva v metre na stanici VÚNCH, na povrchu bol iba raz, a aj to tajne. Po jadrovom výbuchu už totiž zem nie je pre ľudí bezpečná… Život na stanici je dobre zorganizovaný a prebieha takmer normálne, ale v sústavnom strachu – začali na ňu útočiť nebezpeční čierni mutanti. A preto sa Arťom podujme na splnenie úlohy od záhadného Lovca, aby pomohol zachrániť nielen svoju stanicu, ale celé metro. (viac info)
“Útulok spasiteľov na Shotoverskom zráze je jedna veľká lož. Spásy sa tam človek nedočká a o útočisku nemôže byť ani reči.”
V útulku spasiteľov niet priestoru pre radosť a nádej. Väčšinu chovancov priviedli na toto skľučujúce miesto v útlom detstve proti ich vôli. Krčia sa pod krutovládou mníchov, ktorých zverstvá a nemilosrdnosť majú jediný cieľ – slúžiť Obesenému spasiteľovi. (viac info)
Romány, z ktorých sa rozbúcha srdce každej slečne…
Charlotte Usherová sa v škole cíti ako neviditeľná. No jedného dňa sa tento pocit stane skutočnosťou. Charlotte je zrazu mŕtva.
A to všetko vinou gumeného medvedíka a pre lásku k najkrajšiemu chlapcovi na škole.
V tomto satirickom, a predsa citlivom románe sa Tonya Hurleyová venuje neviditeľnosti, ktorú každý z nás občas pocíti, a tomu, čo všetko sme ochotní urobiť, aby nás ostatní videli. A to aj vtedy, keď ste duch… (viac info)
Jedného dňa napadnú malú Grace vlci. Jeden z nich, ten so žltými očami, ju však ubráni a odtiahne do bezpečia. O niekoľko rokov Grace nájde na verande svojho domu postreleného chlapca so žltými očami…
Chlad
Grace roky pozorovala vlčiu svorku v lese za domom svojich rodičov. Jeden zvláštny vlk so žltými očami – jej vlk – zas tajne sledoval Grace. Zdalo sa jej, že ho pozná, ale netušila odkiaľ.
Horúčava
Sam viedol dva životy. Ako vlk ticho sprevádzal dievča, do ktorého sa zamiloval. Na krátky čas v roku, v lete, sa z neho stával človek. Grace sa však neodvážil osloviť… až teraz. (viac info)
Po presťahovaní čaká Paulu nový začiatok a má jedinečnú príležitosť rozhodnúť sa: Zostane poslušným dievčatkom, alebo obetuje bezpečie, aby si splnila sen? Nepotrvá dlho a zistí, že život, ktorý si vybrala, je rovnako rýchly ako zjazd a niet cesty späť. Musí sa naučiť pohybovať vo svete, kde jediným, no o to drsnejším obmedzením sú schopnosti a odvaha. (viac info)
Veštba, ktorá zmenila život Mariotových dedičov, sa začína napĺňať. Mija a Miseag stoja pred súdom za to, že vnikli do tajnej Komory ľubietovského čarodejníckeho klanu. Súd však preruší nečakaná udalosť, ktorá dedičov zavedie na ďalšiu dobrodružnú cestu. V tajomných lesoch musia čeliť novým nebezpečenstvám – útokom orlajov aj vodných ľudí –, až sa napokon dostanú do legendárnej Maettregie. (viac info)
Dvojčatá Lia a Alica Milthorpové stoja nad hrobom svojho otca, ktorého našli mŕtveho v Temnej izbe. Na tom istom mieste, za podobne záhadných okolností pred rokmi umrela aj ich matka. Hoci sú dievčatá napohľad rovnaké, povahovo je každá iná. Namiesto toho, aby spoločne čelili krutému osudu, vznikajú medzi nimi konflikty a napätie. Na vine je starodávne proroctvo opradené tajomstvom, ktoré ich spája a zároveň rozdeľuje. (viac info)
Sunshine už dávno po nikom tak netúžila. V tom mužovi bolo niečo zvláštne… Od prvej chvíle jej bol taký blízky! Keď vychádza najavo, že ten krásny, príťažlivý a zmyselný cudzinec je jej manžel z predchádzajúceho života, na chvíľu dokonca uverí, že by ju mohol ľúbiť. No miluje naozaj ju? Neoživila v ňom len jeho city k mŕtvej žene? Bude si vôbec niekedy istá? (viac info)
Katherine študuje na prestížnej škole v Sydney. Z neznámych dôvodov viditeľne nestojí o spoločnosť iných mladých ľudí. Až po konflikte so spolužiakom sa spriatelí s nádhernou, obletovanou Alice, ktorá ju zoznámi aj so svojím chlapcom Robbiem. Nikto netuší, aké strašné tajomstvo Katherine skrýva. (viac info)
Pekná knižka osloví aj našich najmenších… 🙂
Všetkého veľa škodí. Zistili to aj hrdinovia Uletených rozprávok, no ako to už v živote chodí, prišli na to, až keď už bolo neskoro. Prečítajte si túto knihu bez ohľadu na vek skôr, ako sa niečo zlé stane aj vám! Každý malý (i veľký) čitateľ si dokonca môže knihu doplniť vlastnoručnými ilustráciami, ktoré sú iba načrtnuté. Okrem prekrásnych moderných rozprávok ako napríklad o nadávajúcom chlapcovi, o spiacom dievčatku, o televízorovom chlapcovi alebo o upratovacej mamičke, sú v knihe dokonca aj voľné strany, kde si môže vaša ratolesť rozprávku graficky ilustrovať úplne sama. A nemajte strach – kniha je testovaná na deťoch. (viac info)
Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláčiky a rád robí druhým radosť. Spolu s kamarátkou dážďovkou Milicou precestuje celý svet. Do Číny vezie klince na stavbu priehrady, na Čukotku ryžu, do New Yorku konzervované rybičky, do Ekvádoru nohavice, do Afriky cencúle, v Antarktíde zachraňuje veľrybie mláďa, v Egypte vylieči zábudlivú ťavu. Až sa nakoniec skoro celý rozdá. Pri záchrane zranenej muflónice takmer príde o život. Našťastie nakoniec všetko dobre dopadne. (viac info)
Rozprávky Pavla Dobšinského s ilustráciami Ľ. Fullu obleteli svet. V preklade vyšli v 21 krajinách štyroch svetadielov.
Spolu vyše dvadsať rozprávok v darčekovom vydaní vychádza ako pripomenutie najslávnejšej knihy Mladých liet. (viac info)
Zbierka najkrajších rozprávok H.Ch.Andersena s prekrásnymi ilustráciami. Snehová kráľovná, Starý dom, Malá morská panna, Červené topánky, Škaredé káčatko, Chrobák, Palculienka, Kresadlo, Statočný cínový vojačik, Slávik, Cisárove nové šaty, Princezná na hrášku. (viac info)
Táto prekrásna kniha obsahuje 13 najobľúbenejších rozprávok bratov Grimmovcov. Sú vytlačené veľkými písmenami a doplnené farebnými ilustráciami, aby sa do čítania s potešením pustili aj malí začiatočníci. Perníková chalúpka, Dupinôžka, Boženka a Ruženka, Vlk a sedem kozliatok, Kráľ Drozdia brada, Červená čiapočka, Braček a sestrička, Brémski muzikanti, Kubo a šťastie, Popoluška, Hviezdne toliare, Snehulienka a sedem trpaslíkov, Šípková Ruženka. (viac info)
Tretie pokračovanie príbehov nechutného pána Guma. Pridaj sa k Polly a Piatkovi a vyber sa s nimi na Škriatkovský vrch bojovať so silami zla. Ale varujeme Ťa! V tejto knihe sa vyskytujú meče, trolovia, strigy vec, čo vyzerá ako uhorka. A ukáže sa, že je do toho zapletený aj náš starý známy pán Gum, šľak aby to trafil! (viac info)
Aj vy nachádzate pod stromčekom iba nesprávne darčeky? Nenechajte nič na náhodu, vezmite obdarúvanie do vlastných rúk tak ako Gabo a nastražte pascu, no veď viete komu. V škole pripravujú vianočné predstavenie a Grázlik Gabo sa rozhodol, že pozmení scenár podľa svojho gusta. Najviac poteší darček z lásky, len si prosím neberte príklad od Gaba, lebo namiesto slávnostného povianočného obeda vás a vašich blízkych čaká číra katastrofa. (viac info)

PS: Pri zostavovaní tohto Sprievodcu sme si boli dobre vedomí porekadla “Sto ľudí, sto chutí.” Majte preto, prosím, na pamäti, že aj tento sprievodca je len zrkadlom našich vlastných skúseností, preferencií, ale aj recenzií, vašich ohlasov a mnohých ďalších premenných. Určite je množstvo kníh, ktoré sa sem nedostali napriek tomu, že by si to zaslúžili a možno sa tu nájdu aj také, ktoré by ste sem práve vy nedali. Preto vám odporúčame využiť aj nášho Vianočného pomocníka, ktorý vám poradí presnejšie. Posledný krok pri výbere toho správneho titulu však ostane aj tak na vás -my vám môžeme poradiť, ale svojich najbližších poznáte najlepšie vy. 🙂 Ak by ste mali nejaké otázky ohľadom ktoréhokoľvek titulu, pokojne sa pýtajte v diskusii… 🙂

Vianočný pomocníkvyberte si, pre koho darček má byť a my vám poradíme!

Zaujímavé linky:
Manželstvo na zabudnutie nestačí – recenzia nového románu Maxima E. Matkina – Aj ja teba
Vidíš to? Prejdi to!recenzia románu Na počiatku bolo koleso
K šťastiu niekedy stačí troška pohody. Pár gramov. – recenzia novely Pár gramov pohody
Keď nenaštvú chlapi, ale autorrecenzia knihy Chlapi, neštvite nás už!
Ťažké je žiť ľahko
recenzia románu Tamary Heribanovej – Predavačky bublín.
Keď sa vám zažiada lahodné čítanie – recenzia románu Muž, ktorý sadil stromy