blog

Legendárny mafiánsky román Krstný otec sa dočká pokračovania

utorok 10. mája 2011 00:33
Ut 10.05. 2011 00:33

Najslávnejší mafiánsky román na svete Krstný otec sa dočká “pokračovania”, ktoré sa však bude odohrávať pred udalosťami, opisovanými v legendárnom románe. Kniha sa bude volať Rodina Corleone a predpokladaný dátum vydania je jún 2012. Jej autorom bude Ed Falco, autor románov, krátkych próz a divadelných hier, ktorý založí celý príbeh na scenári, ktorý napísal sám Mario Puzo.

Mario Puzo zomrel v roku 1999 vo veku 78 rokov na infarkt, vďaka čomu sa scenár nikdy nedočkal filmového spracovania. Až teraz poverili správcovia Puzovej pozostalosti Eda Falca, aby spracoval scenár do podoby románu, ktorý ma ďalej rozvíjať osudy slávnej mafiánskej rodiny. Opäť tak dostaneme možnosť stretnúť sa s postavami, ktoré sa nám všetkým vryli do pamäti. Román bude o to unikátnejší, že sa na scénu dostanú aj charaktery, ktoré v pôvodnom románe zomreli.

Samotný výber Eda Falca bol pomerne prekvapivý, aj keď sa nedá povedať, že by s násilím nemal skúsenosti. Falco pôsobí dlhé roky ako vedúci kurzov kreatívneho písania na Virginskom polytechnickom inštitúte, ktorý sa zapísal do dejín USA hlavne masakrou, ktorú spáchal jeden zo študentov – Cho Seung-Hui. Ten v roku 2007 prišiel ozbrojený na pôdu školy a zavraždil 32 ľudí a zranil ďalších 25. Cho bol Falcovým študentom, ktorý už mal v tom čase rozpísaný román, ktorý sa zaoberal veľmi podobnou témou.

Aj s tématika mafie nie je Falcovi cudzia – jeho neter, herečka Edie Falcová, hrala v najznámejšom modernom seriáli o mafii – Sopránovci.

Toto je už tretí prípad, kedy Puzova rodina povolila napísať pokračovanie pôvodného románu. Autorom predchádzajúcich pokračovaní Krstný otec sa vracia a Pomsta krstného otca bol v obidvoch prípadoch Mark Winegardner. Tieto romány však plynule nadväzovali na dej tam, kde skončil Mario Puzo. Teraz budeme mať prvýkrát šancu prečítať si viac o udalostiach, ktoré predchádzali pôvodnému románu. Ak ste už teraz dostali chuť na mafiánske príbehy z pera toho najpovolanejšieho, tak len pred pár dňami vyšiel slávny Puzov román Sicílčan a už onedlho vyjde aj kniha, ktorá to celé začala –  Krstný otec. Nevieme sa dočkať! 🙂

Zaujímavé linky:

V troch slovenských mestách sa bude konať Noc literatúry 2011

Po prvýkrát vychádza pôvodný, necenzurovaný text Portrétu Doriana Graya

Vychádza autobiografia nepremožiteľného Chucka Norrisa!

Na britský trh prichádza novinka označovaná aj ako zabijak e-kníh

Búrlivé výšiny sa v dobe svojho vydania dočkali búrlivej kritiky