blog

Knižné tipy: Horúce letné čítanie!

pondelok 6. augusta 2012 11:47
Po 6.08. 2012 11:47

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré stoja za vašu pozornosť. Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Mariusz Szczygieł – Gottland

    Síce neskoro, ale predsa! Asi tak by sa dalo charakterizovať slovenské vydanie bestselleru poľského autora o Českej republike. 🙂 U nás sa kniha doteraz nestretla s masívnym záujmom, ale naši bratia Česi ju poznajú viac ako dôverne. Veď nenaštvalo by vás, keby prišiel od vašej krajiny Pioliak a s otvorenými očami vnímal, akí ste, čo robíte, čo máte radi, ako rozmýšľate a následne o tom písal eseje a reportáže, ktoré boli viac ako výstižné? Nemalo by. Lebo nakoniec sa ukázalo, že Mariusz Szczygieł je nielen výborný novinár, ale aj spisovateľ. Tak vznikla kniha, ktorá získala ocenenie za najlepšiu európsku knihu roka. Kniha o Čechoch, ktorá však veľa povie aj o nás. (Viac info)

  • Tanja Kuchenbeckerová – Trapasy po francouzsku

    Ľudia milujú cestovanie, lebo sú to strety s inými kultúrami, ktoré vždy produkujú zuajímavé zážitky. A to je zároveň dôvod, prečo milujeme aj turistov. Lebo tie zážitky vznikajú pre obe strany. Čo sa teda stane, keď cudzinec príde do Francúzska? Do krajiny, ktorá je tak hrdá na svoju kultúru, jazyk, históriu? Do krajiny, ktorá cudzincom nič neodpúšťa? No samozrejme. Čaká ho séria trapasov, ktoré sú veľmi úsmevné, ale aj poučné. A to hlavne vďaka knihe Tanje Kuchenbeckerovej, pri ktorej sa nielen pobavíte, ale aj naučíte, ako sa vyhnúť tým najväčším trapasom. (Viac info)

  • Philip Carlo – Mraziar

    Philip Carlo má svojrázny koníček. Pravidelne navštevuje tých najhorších vrahov, ktorých sa podarilo posadiť do väzenia. Robí s nimi rozhovory, a keď už o nich vie úplne všetko (čo boli ochotní prezradiť), tak o nich napíše knihu. Tak sme mali možnosť si prečítať príbeh  Gaspipa, Mafiánskeho hrobára a teraz na nás čaká Mraziar. To bola prezývka Richarda Kulinského, jedného z najhorších masových vrahov v histórii. Tento nájomný zabijak má na svojom konte údajne viac ako dvesto obetí. Ak máte teda chuť na poriadne mrazivé čítanie, toto je kniha pre vás. (Viac info)

  • Anthony E. Zuiker, Duane Swierczynski – Level 26: Temné odhalenia

    Tretia časť bestsellerovej série LEVEL 26. Elitný vyšetrovateľ Steve Dark opäť prekonáva zlo v sebe, aby mohol vypátrať toho najhoršieho z najhorších. Stáva sa členom Globálnej aliancie, tajného vyšetrovacieho tímu. Odrazu disponuje nekonečnými finančnými zdrojmi a možnosťami a môže pracovať s kolegami, ktorí vo svojich odboroch predstavujú špičku. Spoločne čelia extrémnej sile zla: zločincovi s prezývkou Labyrint, ktorý pácha zverstvá preto, aby nastolil nový svetový poriadok. (Viac info)

  • Joanne K. Rowling – The Casual Vacancy

    O tejto knihe budeme počuť ešte veľa. Niet divu. Veď len ťažko by sme hľadali väčšiu knižnú udalosť tohto roka. Keď autorka Harryho Pottera vydá svoju prvú knihu pre dospelých a to ešte niekoľko rokov po dopísaní čarodejníckej ságy, tak sú očakávania samozrejme obrovské. A ako to celé dopadne? Ak viete po anglicky, tak to môžete zistiť už koncom septembra. A knihu si predobjednať už teraz. 🙂 (Viac info)