blog

Vznikla Správa o stave mladej ilustrácie

utorok 16. októbra 2012 01:38
Ut 16.10. 2012 01:38

Klasický komix, fantasy, zvrhlé erotické scény, graffiti, ale aj obrázky pre deti obsahuje nová kniha venovaná výhradne slovenským ilustrátorom. Správa o stave mladej ilustrácie dáva priestor 49-tim mladým slovenským ilustrátorom. Vydavateľom je ateliér  Provocation Bureau a kniha vychádza pod labelom Covenant Books.„Ilustráciami sme obklopení permanentne, napriek tomu majú tvorcovia relatívne úzky priestor pre sebarealizáciu, najmä tú profesionálnu. Knihou chceme pomôcť mladým talentom, aby sa o nich rozšírilo povedomie,“ povedal spoluautor publikácie Ivan Kasaj. Viac ako 200 strán tvoriacich prehľad mladých slovenských ilustrátorov preto dostanú všetky dôležité reklamné agentúry, vydavateľstvá, PR agentúry, grafické štúdiá či šéfredaktori časopisov.

Časť z limitovaného nákladu 500 kusov si budú môcť priaznivci ilustrácií kúpiť od 17. Októbra priamo TU na Martinus.sk alebo v našom bratislavskom kamennom kníhkupectve na Obchodnej 26.

Široká škála techník od klasickej kresby tušom až po digitálne spracovanie bude od 16. októbra do konca mesiaca prístupná aj vo forme výstavy. Správu o stave mladej ilustrácie si tak môžete pozrieť v Max Klinger showroome firmy Kabinet, Mlynské Nivy 34 v Bratislave.

Správa o stave mladej ilustrácie

Vydavateľstvo: Provocation Bureau, 2012

Publikácia pod názvom “SPRÁVA O STAVE MLADEJ ILUSTRÁCIE” na viac ako 200 stranách predstavuje neopozeraných mladých slovenských ilustrátorov. Je určená nielen odborníkom, ktorí s ilustráciou pracujú, ale aj širokej verejnosti. Je dôkazom, že pri hľadaní talentovaných umelcov a jedinečných ilustrácií nemusíme chodiť ďaleko. Stačí nazrieť do jej vnútra.

Cieľom knihy je prepojiť ilustrátorov s ich potenciálnymi zadávateľmi a vytvoriť tak príležitosti pre ich ďalší rozvoj a uplatnenie.