blog

Knižné tipy: Dlho očakávané pokračovania bestsellerov prichádzajú!

pondelok 14. januára 2013 10:26
Po 14.01. 2013 10:26

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • E L James – Fifty Shades Darker – Päťdesiat odtieňov temnoty

    Hneď prvý tip je priam povinnou jazdou. Každý deň dostávame desiatky otázok, kedy vyjde druhý diel mega populárnej série o tajomnom pánovi Greyovi so svojráznym koníčkom. Už je to jasné, už je to známe a isté do tej miery, do akej len môže byť. Takže druhý diel vychádza 30.3.2013 a predobjednať sa dá už dnes! Tak smelo do toho! 🙂 A ak ste ešte o Fifty Shades nepočuli, tak vedzte, že ide najúspešnejšiu ságu minulého roka a celá je o sexe! A to o sexe, pri ktorom je potrebný bič, latex, putá a tak. Asi ten úspech ani nie je až taký prekvapivý. 🙂 (Viac info)

  • Sylvia Dayová – Spútaná

    Tam, kde Fifty Shades začínajú, iné série pokračujú… Nie je žiadnym tajomstvom, že práve sága o Greyovi spustila lavínu erotickej literatúry. A jednou z nich je aj séria Crossfire, o ktorej jej fanúšikovia vyhlasujú so škodoradostným tónom v hlase, že takto nejako by vyzerali Fifty Shades, keby E.L. Jamesová vedela písať. Ako je to naozaj, to už nechám na vaše posúdenie. Isté je len to, že ak patríte medzi fanúšikov Gideona Crossa, potom si budete môcť vychutnať druhý diel už začiatkom februára. (Viac info)

  • Michael Ondaatje – Stůl v koutě

    Michael Ondaatje patrí k spisovateľom, ktorí trpia prekliatím najslávnejšieho diela. Minimálne na Slovensku ho má asi každý zafixovaného ako autora Anglického pacienta a už celé roky sa to nemení. “To je ten, čo napísal Pacienta, však?” A pritom napísal aj množstvo iných románov. Rovnako dobrých, alebo skôr oveľa lepších. Ako napríklad Stůl v koutě, ktorý rozpráva o plavbe zaoceánskeho parníka. Jeho pasažieri sa stretávajú pri jednom stole a rozprávajú si pútavé príbehy, krátia si čas výpravami na zakázané paluby a celkovo si užívajú plavbu, ako sa len dá. Ak máte chuť na zašlú romantiku slávnych parníkov, tak toto je kniha pre vás! (Viac info)

  • Paul Auster – Zimný denník

    Hovorí sa, že každý ľudský osud stojí za napísanie knihy. No… Dá sa o tom celkom úspešne pochybovať, obzvlášť, ak sa do jej písania pustí niekto, kto v živote nepísal. Ale v prípade Paula Austera by sa asi hádal naozaj len málokto. Jeden z najznámejších súčasných amerických spisovateľov už neraz dokázal, že má talent, ktorý mu je možné len závideť. A tak niet divu, že aj jeho autobiografia je výnimočným dielom. Auster v tejto spomienkovej mozaike spája veci každodenné i zlomové, bizarné i banálne, smiešne i vážne. Otvorene píše o svojich prvých erotických zážitkoch, o neuveriteľných historkách, o tvorivej kríze, o zdravotných a existenčných problémoch či o zložitých vzťahoch k svojim blízkym. (Viac info)

  • Chris Kyle – Americký ostreľovač

    Kniha, ktorú si mnohí z nás už prečítali v češtine sa konečne dočká aj slovenského vydania! Takže všetci záujemcovia o vojenský život sem sa! Autobiografia najznámejšieho ostreľovača vo vojenskej histórii Spojených štátov rozhodne stojí za prečítanie! Kyle otvorene rozpráva o hrôzach vojny ako človek, ktorého dva razy postrelili a ktorý tragicky stratil dvoch blízkych priateľov. Kniha Americký ostreľovač je tak zároveň poctou jeho spolubojovníkom. V príbehu vystupuje aj Chrisova manželka Taya, ktorá sa úprimne zveruje s tým, ako do ich životov vstúpila vojna a ako poznačila ich manželstvo, deti, aj Chrisa samého. (Viac info)

  • Silvia Pilková – Poklady slovenskej kuchyne – Dolné Považie, Stredné Považie, Horné Považie

    Dobrých kuchárok nie je nikdy dosť! A už vôbec nie takých, ktoré poctivo mapujú a zbierajú recepty lokálne, naše, známe aj neznáme. Presne takou je séria kuchárok Silvie Pilkovej Poklady slovenskej kuchyne, ktorá sa v jednotlivých dieloch vždy zameriava na určitý región a v rámci neho prináša recepty na jedlá, na ktoré sme už možno zabudli. Prvý diel tejto skvelej kuchárskej série ste mohli vyhrať aj u nás na blogu, druhý si môžete aspoň objednať v našom kníhkupectve. Zaručene nebudete ľutovať! (Viac info)