blog

Knižné tipy: Zásobte sa skvelým čítaním (nielen) na Veľkú noc!

nedeľa 24. marca 2013 22:18
Ne 24.03. 2013 22:18

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Sun-C’ – Umenie vojny

    Kniha Umenie vojny – sa dotýka takmer všetkých vojenských teórií, akými je stratégia, psychológia, meteorológia, topografia, ale aj politika, ekonómia, história, filozofia…Je to len pár tisíc slov, ale dajú sa aplikovať v modernom svete na všetky stratégie. Dnes sa teórie a myšlienky “Umenia vojny” využívajú v obchode, v sociálnom manažmente, v riadení zdravotníckych organizácii. A hlavne v politike. Tu ide najmä o umenie zvíťaziť bez použitia jediného výstrelu a straty jediného vojaka. Okupácia bez boja založená na ľsti, manipulácii a úskokoch. Aj o tom je umenie vojny a stratégia boja podľa Sun-c´. Cieľom jeho umenia je však napriek tomu umenie nebojovať a uchovať mier.  (Viac info)

  • Michaela Samant – Ako chutí masala

    Milujem kuchárske knihy s príbehom! Napríklad ten o mladej Slovenke, ktorá išla navštíviť svojhou internetového kamaráta do Indie a akonáhle sa tam ocitla, okamžite si bola istá, že na Slovensko sa už nevráti. Zapadnúť do úplne iného kultúrneho prostredia je však mimoriadne ťažké a asi niet lepšej cesty ako cez kuchyňu (no áno, aj v Indii ide láska cez žalúdok). A tak sa v tejto sympatickej knižočke dočítate nielen o úsmevných príhodách autorky v Indii, ale hlavne o tom, ako uvariť autentické indické jedlo. Neviem ako vy, ale ja sa už neviem dočkať! (Viac info)

  • Paul Brickhill – Noc nekryje uprchlíky

    Ak ste videli legendárny film so Stevom McQueenom Veľký útek, potom nie je potrebné vedieť viac, než že bol natočený podľa tejto knihy. Ak ste ho nevideli, tak vedzte, že kniha opisuje skutočnú udalosť, kedy sa stovky zajatcov počas druhej svetovej vojny dohodli na úteku z japonského tábora v Sagane. Neuveriteľný dramatický príbeh je fascinujúcim čítaním aj desiatky rokov po svojom prvom vydaní a zároveň skvelou pripomienkou, čo všetko ľudia dokážu, ak sa zjednotia pri dosahovaní spoločného cieľa. (Viac info)

  • Kristina Ohlssonová – Nechtění

    Dobrých detektívok nie je nikdy dosť! A o tých severských to platí dvojnásobne! Tentoraz si vychutnáme strhujúcu detektívku Nechtění, ktorá nás prenesie do Štokholmu, kde z rýchlika zmizne dievčatko. Z únosu je podozrivý jeho otec, ale napriek obrovskej snahe ho polícia nevie vypátrať. Čo ak sa vydali po zlej stope a strácaju drahocenný čas, ktorý dievčatko nemá? Ak máte radi detektívky, ktoré nedokážete odložiť z rúk, určite neprehliadnite tento titul. (Viac info)

  • Daniel Hevier – Ťahák na básne

    Inšpiratívna kniha Daniela Heviera, ktorá nedáva návody, know-how, ani zaručené správne riešenia na čítanie básní a porozumenie poézii. Má oveľa skromnejšie a sympatickejšie ciele: svojho čitateľa, ktorým môže byť študent posledných ročníkov základnej školy alebo stredoškolák, nakaziť dobrodružstvom čítania (napríklad poézie). A možno v nej nájdu inšpiráciu aj pedagógovia, ktorí si nevedia občas poradiť s ťažkou školskou látkou.  (Viac info)