blog

Knihy, ktorých prebal sa dá zmeniť na poštovú obálku, pomáhajú v boji s negramotnosťou

utorok 23. júla 2013 00:10
Ut 23.07. 2013 00:10

Tie najgeniálnejšie nápady sú spravidla tie najjednoduchšie. Ako napríklad predávať knihy v brožovanej väzbe, ktorá sa dá po prečítaní poskladať do obálky a v nej daná kniha poslať na charitu. Čitateľa to stojí len pár minút času a jednu cestu okolo poštovej schránky. Aj takýmto spôsobom chce austrálska dobročinná organizácia  získať viac kníh pre charity, ktoré bojujú s negramotnosťou.

Z prebalu knihy sa stane poštová obálka

Celá iniciatíva sa volá Mailbooks For Good a jej princíp je veľmi jednoduchý. V spolupráci s vydavateľstvom Random  House Australia vydali sériu kníh v brožovanej väzbe, ktorých obal sa dá poskladať do poštovej obálky (postup najlepšie objasní video). Tá má už vopred uhradené poštovné, aj vytlačenú adresu The Footpath Library, ktorá sa venuje práci s bezdomovcami a sociálne slabšími skupinami obyvateľstva. Čitateľ, ktorý sa rozhodne o svoju knihu podeliť, tak potrebuje skutočne len pár minút.

Charity celého sveta majú šancu pridať sa

Celý koncept sa ešte len rozbieha a zatiaľ je obmedzený na jedno kníhkupectvo v Austrálii. Už teraz sa však pracuje na jeho rozšírení po celom kontinente. Dobrou správou je, že princíp takéhoto obalu sa dá použiť prakticky na akúkoľvek knihu a autori nápadu sú otvorení spolupráci s akoukoľvek charitou kdekoľvek vo svete. Takže ak náhodou vlastníte vydavateľstvo a chceli by ste sa pridať, určite sa im ozvite. 🙂

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
 

Zdroj: Mailbooksforgood.com