blog

Knižné tipy: Do tretice všetko najlepšie

pondelok 19. augusta 2013 00:01
Po 19.08. 2013 00:01

Neustále vychádzajú nové a nové knihy, vďaka čomu je veľmi ľahké prehliadnuť tie, ktoré skutočne stoja za pozornosť. A práve preto vám každý týždeň prinášame výber titulov, ktoré nás upútali, uchvátili a my sme si pri nich povedali: “Tak toto musíme odporučiť aj ďalej!” Pozrite sa každý pondelok na novinky minulého týždňa a nezabudnite si ich pridať do svojich wishlistov. Prehliadnuť dobrú knihu je až príliš jednoduché.

  • Aľa Rachmanovová – Mliekarka z Ottakringu

    Tretí, záverečný diel denníkov, tentoraz z rokov 1925 až 1927. Vo Viedni dvadsiatych rokov sa manželský pár vykázaný z Ruska etabluje len s veľkou námahou. Krajina bojuje s povojnovou chudobou a prisťahovalcov nik nevíta s otvoreným náručím. Ako… (Viac info)

  • John Grisham – Podfuk

    V chate pri jazere v horách juhozápadnej Virgínie našli dve mŕtve telá s prestrelenými hlavami a prázdny trezor. Jedno telo patrí federálnemu sudcovi Raymondovi Fawcettovi, druhé jeho sekretárke Naomi Claryovej… (Viac info)

  • Jana Shemesh – Dobrá krajina

    Štyri kontinenty, tri silné, zranené a zraniteľné ženy, dve náboženstvá a jeden chlapec v ohrození. Dlhy a traumy z minulosti, tajnosti a polopravdy, rozbité rodiny a samota. Hľadanie dobrej krajiny, dobrých ľudí a dobra v ľuďoch… (Viac info)

  • Tomáš Baťa – Úvahy a projevy

    Pro pochopení Baťovy podnikatelské a životní filozofie je studium tohoto díla nevyhnutelné. Baťa vzpomíná na své podnikatelské začátky, naznačuje své vize, vyjadřuje se k dobové ekonomice a politice… (Viac info)

  • William R. Davis – Život bez pšenice

    Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani pohodlný životní styl… (Viac info)