blog

Tipy zo Zeleného Martinusu: A čo môžem urobiť ja?

streda 28. júla 2021 12:31
St 28.07. 2021 12:31

V Martinuse často premýšľame, ako vieme udržateľne pomôcť životnému prostrediu, a väčšie i menšie nápady sme združili pod internú iniciatívu Zelený Martinus. Určite vás neprekvapí, že v Zelenom Martinuse nás často inšpirujú knižky! :-) Radi by sme sa s vami podelili o rôzne čitateľské tipy, keďže veríme, že vám tiež pomôžu zorientovať sa v tejto komplikovanej problematike.

V prvom dieli videoseriálu odporúčame čítanie plné inšpirácie – aké zmeny môže zaviesť do svojho života jednotlivec? A špeciálne o knižke Ne/udržateľní vám viac porozpráva priamo jej autorka – ilustrátorka Žužu Gálová.

 

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Vo videu nájdete hneď niekoľko zaujímavých knižiek, ktoré vás motivujú k udržateľnejšiemu životu. Nechýba medzi nimi ani obľúbená Marie Kondo a jej kniha Kúzelné upratovanie, ktorá sa postarala o to, aby naše skrine vyzerali úhľadne a reprezentatívne. 

Ďalšia kniha zo zoznamu sa pýši titulom Kniha roka 2019. V knihe Domácnosť bez odpadu zistíte, čo treba robiť, ak si chcete zjednodušiť život a produkovať menej odpadu. Autorka na základe vlastných skúseností ponúka praktické tipy, triky a tajomstvá a stovkami jednoduchých odporúčaní vyvracia mýty o hnutí zero waste.

Okrem toho vám Anička vo videu predstaví aj dve nádherné knižky Ako sa zbaviť plastov a Ne/udržateľní.