blog

Džejnina knižnica: Ako prekonať čitateľskú krízu

streda 3. novembra 2021 16:31
St 3.11. 2021 16:31

Dnes by som chcela otvoriť tému, ktorá občas postihne naozaj všetkých knihomoľov a knihomoľky. Aspoň teda dúfam, že v tom nie som sama. Volá sa čitateľská kríza :-)

Hneď na začiatok chcem povedať, že z môjho pohľadu je čitateľská kríza niečo úplne normálne, stáva sa to bežne a aj knihomoľom, ktorí ročne čítajú desiatky či stovky kníh. Každý to má inak, u mňa je to väčšinou spôsobené ani nie tým, žeby sa mi úplne nechcelo čítať, ale že si vyberiem viacero slabších kníh po sebe a neviem sa cez ne dostať. Čo robiť v takomto prípade?

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Každý s touto krízou bojuje inak, no podľa mňa je úplne v poriadku aj nebojovať vôbec. Čítanie má byť radosť, oddych, relax, netreba sa do toho nútiť a keď to nejde, tak to jednoducho nejde. Dajte si pauzu, pozrite si seriál, film, choďte do prírody, robte niečo iné. A ono to príde znova 🙂

Ak mám pocit, že moja čitateľská kríza trvá už príliš dlho, jediné, čo mi pomáha je siahnuť po knihách, ktoré som už čítala a veľmi sa mi páčili. Jediná kniha, ktorá pomôže absolútne vždy je Harry Potter! Zvyčajne začnem tretím dielom Väzeň z Azkabanu a potom postupne prečítam vždy všetky až po sedmičku. Proste, AFTER ALL THIS TIME? ALWAYS, ako sa hovorí.

Ďalej veľmi pomáhajú knihy, ktoré sú objektívne veľmi čítavé, čiže detektívky alebo u mňa je to aj young adult literatúra. Vo videu nájdete výber z mojej knižnice, s ktorými prekonávam čitateľskú krízu ja a budem rada, keď do komentára napíšete, aká kniha pomáha v čase čitateľskej krízy vám.

Jana Šlinská

event manager & booklover

Jana Šlinská sa v Martinuse stará o eventy a sociálne siete. Je veľkou fanynkou Harryho Pottera, miluje knihy, kávu a koláčiky. Ročne prečíta okolo stovky kníh a svoje knižné tipy uverejňuje pravidelne na Instagrame ako @ _dzejny.

Články autora