blog

Džejnina knižnica: Kulinárska krimi, silné ženy aj Jaternice!

pondelok 10. januára 2022 11:33
Po 10.01. 2022 11:33

Ak pravidelne sledujete rubriku Džejnina knižnica na Youtube, viete, že ani našej Džejne sa minulý rok nevyhla čitateľská kríza. Tipov na knižky bolo preto pomenej, ale našťastie kríza odišla a opäť pre vás pripravila niekoľko diel, ktoré sa oplatí prečítať.

Jej výber je rôznorodý a zaujme fanúšikov kriminálnych prípadov, silných ženských postáv a veselých príbehov. Všetky knihy nájdete vo videu:

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť

Prezradíme vám, že sa medzi titulmi ocitla aj jedna Kniha roka 2021. Ide o kulinárske krimi Diabolský plod, ktorú ste mohli v našich odporúčaniach už vidieť. Hlavným hrdinom je šéfkuchár Xavier Kieffer, ktorý sa rozhodne opustiť vrcholnú kuchársku scénu a otvorí si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu. Jedného dňa sa na jeho podlahu zrúti mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kiefer sa ocitá v strede vyšetrovania. Rozhodne sa sám vypátrať záhadného vraha.

Vydavateľstvo Absynt spustilo začiatkom jesene edíciu určenú pre mladších čitateľov a čitateľky. Prvým prírastkom je dielo s názvom Jaternice tiahnu na Paríž o dobrodružnej ceste naprieč francúzskym vidiekom s Mireille,Hakimou a Astrid. Majú dokonalý plán – prepašovať sa na záhradnú slávnosť v Elyzejskom paláci. Aby sa tam však mohli dostať, musia predávať jaternice a prespávať v stane na kraji cesty. S čím však nepočítali je záujem médií.

Pošepkáme vám ešte jednu knihu, ktorú nájdete vo videu. Je to publikácia V ženskom rode. Ide o výber najlepších rozhovorov rovnomenného podcastu, ktoré od roku 2018 doteraz nahrávala Katarína Strýčková pre Denník N. Kniha je plná výnimočných ženských príbehov a nájdete v nej aj inšpiratívnu ženskú životnú skúsenosť.

Našli ste v Džejniných tipoch knižku, ktorú si určite prečítate? 😉

Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora