blog

Anglické knihy, ktoré privítame počas mesiaca knihy

utorok 8. marca 2022 13:46
Ut 8.03. 2022 13:46

Mesiac knihy priam volá po objavovaní nových knižných príbehov! A ak sa vám nechce čakať na preklady očakávaných noviniek, alebo si jednoducho chcete zlepšiť znalosť cudzieho jazyka, neprehliadnite anglické knihy z nášho zoznamu a vyrazte s nami na knižné dobrodružstvo!

gallantVictoria Schwab – Gallant

Autorka Victoria Schwab si získala naše knihomoľské srdcia knižkou Neviditeľný život Addie LaRueovej. Áno, dokonca až tak, že sme toto dielo zaradili do Knihy roka 2021. V marci vyšla autorke knižka s názvom Gallant, ktorej hlavnou hrdinkou je 16-ročná Olivia Prior. Tej chýbajú v živote tri veci: matka, otec a hlas. Jej mama sa jedného dňa vytratila, otcovi to trvalo trochu dlhšie a hlas je niečo, čo Olivia nikdy nemala. Vyrastá v dievčenskej škole a keď sa blíži čas jej odchodu, dostane list od strýka, ktorého nikdy nevidela, s pozvaním na jeho panstvo s názvom Gallant. Po príchode však zistí, že list je niekoľko rokov starý, jej strýko je mŕtvy a na panstve zostalo jedine služobníctvo. Olivia tu môže zostať, musí však dodržať dve podmienky: nevychádzať von po zotmení a zdržiavať sa na pravej strane steny, ktorá obklopuje západnú stranu panstva.

 

burning_questionsMargaret Atwood – Burning Questions

Verím, že spisovateľku Margaret Atwood nemusíme predstavovať. Táto spisovateľka, poetka, feministická a politická aktivistka je nositeľkou viacerých prestížnych literárnych ocenení vrátane Bookerovej ceny. Burning Questions je brilantná zbierka esejí, ktoré sú vtipné, zvedavé, prezieravé a hľadajú odpovede na pálčivé otázky.

 

 

 

the_war_of_two_queensJennifer L. Armentrout – The War of Two Queens 

Blood and Ash je návykové fantasy, ktoré poteší všetkých fanúšikov a fanúšičky kníh Sarah J. Maas. The War of Two Queens je už štvrté pokračovanie tejto série a tentokrát stojí hlavná hrdinka Poppy na prahu vojny, ktorá je len začiatkom.

 

 

 

 

the_atlas_sixOlivie Blake – The Atlas Six 

Šepká sa, že The Atlas Six je fantasy novinka, ktorú si tento rok musíte prečítať! Alexandrian Society je tajný spolok magických akademikov, ktorej členovia sú ochrancami stratených vedomostí najväčších civilizácií. Tí, ktorí v ňom získajú čestné miesto, si zabezpečia bohatstvo, moc a prestíž. Každú dekádu sa vyberie šesť najtalentovanejších mágov, ktorí získajú príležitosť stať sa členmi spolku. Nie všetci sa však do neho aj naozaj dostanú. Ak ste čítali knihy Ninth House a A Deadly Education, potom je táto novinka určená práve vám. 

 

 

in_a_new_york_minuteKate Spencer – In A New York Minute

In A New York Minute je ľúbostný list venovaný láske, priateľstvu a Veľkému jablku. Franny sa zoznámi s Hayesom práve vo chvíli, kedy by si to želala najmenej – jej šaty zostanú zaseknuté v dverách metra. Hayes sa však nenechá zahanbiť a požičia jej sako, ktoré zakryje zadnú časť jej obnaženého tela. Franny chce na celú trápnu situáciu čo najskôr zabudnúť, ale osud to zariadi inak. Táto moderná romantická komédia poteší všetkých čitateľov a čitateľky kníh The Flat Share, Our Stop a One Day in December.



Monika Floreková

copywriterka

Monika Floreková má v Martinuse na starosti písanie textov, vymýšľanie kampaní a iných hravých aktivít, ktoré pre vás s láskou robíme :-) Na našom Youtube kanáli pre vás pravidelne pripravuje výber knižných noviniek.

Články autora