blog

Nezlomné – kniha mesiaca február

utorok 27. februára 2024 18:09
Ut 27.02. 2024 18:09

Našou knihou mesiaca február v Čitateľskom Klube Martinus sú Nezlomné od Emilie Hart. Prečo by ste si ju mali prečítať aj vy?

Čo na knihu mesiaca hovoria dve naše Martinusáčky? 

“Ak máte radi viaceré dejové linky, silné ženské hrdinky, historický pohľad na čarodejnice, magický realizmus a tajomstvá, v tejto knihe nájdete úplne všetko. Jeden sobotný večer som si dala čítací maratón a naozaj som ju prečítala na jeden nádych. Je pútavá, dominuje v nej súznenie s prírodou a tri ženy, z ktorých každá sa o sebe dozvedá fascinujúce veci. Na to, že toto je autorkin debut, je to veľmi silná knižka, z ktorej ale nemáte pocit bremena, lebo vás úplne pohltí a nepohnete sa od nej od začiatku do konca. Veľmi vo mne zarezonovala a počas jej čítania som sa cítila odvážne a nezastaviteľne. Do čitateľského klubu sme ju vybrali preto, lebo dúfame, že aj v mnohých z Vás vzbudí podobne silné emócie.”

Naty Lichnerová, produktová manažérka

 

“Táto kniha je pretkaná prírodou. Šuchotom lístia, spevom vtákov, klepotom malých nožičiek hmyzu, slnečnými lúčmi, ale aj poryvmi vetra. Príroda je jednou z hlavných postáv a sprevádza tri hlavné hrdinky po celý čas. Emilia Hart sa s tým krásne vyhrala. Bavilo ma sledovať osudy Alty, Violet a Kate a čakať, v ktorom okamihu sa pretnú, kúsky ich príbehov do seba zapadnú a vytvoria jeden celok. Tiež sa mi páčilo, ako sa zo žien, ktoré si zvykli podvoliť sa mužom v ich životoch, stávali silné hrdinky, ktoré sa postavili sami za seba a chytili svoj osud do vlastných rúk. Ak máte radi knihy o ženách, o čarodejniciach, o odvahe a o prepojení človeka s prírodou, táto sa vám bude páčiť :)” 

Alex Krchnavá, social media manažérka 

 

Alex Krchnavá

Alex je social media špecialistka, ktorá sa v Martinuse stará o naše sociálne siete. Rada sa stratí v dobrom príbehu a okrem toho, že zvyčajne číta súčasnú beletriu, má slabosť aj pre fantasy príbehy a komiksy.

Články autora